Fegyelmi határozatok

Április 12-i fegyelmi határozatok

2016-04-12 16:28:45

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 12-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB az FTC - Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Gyepes Gábor (Soroksár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Dobos Barna vezetőedző (Dunaújváros) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II-es bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Csizmadia Zoltán (Érd) 1, Fodor Ákos (Puskás) 1, Pintér Dominik (Diósd), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, Katona Máté (MTK) 1, Pongrácz Viktor (ETO Futsal) 1, Baranyai Norbert (Mosonmagyaróvár), mint visszaeső 2, Bognár Zsolt (Csorna) 1, Litresics Levente (Csorna) 1, Arena Ármin (Szekszárd) 1, Kiprich Dániel (Salgótarján) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sárvár – ETO Futsal mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt, a nőzők beléptetésére vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A FEB az ETO Futsallal, mint visszaesővel szemben, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak játéktérre történt berohanásáért és tárgyak játéktérre dobálásáért, elrendeli, hogy a sportszervezet a soron következő 2 hazai NB III-as bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben rendezze, továbbá 300.000 forint pénzbüntetést megfizessen.
A Fegyelmi Bizottság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette, hogy kirívóan súlyos szabályszegések sorozata történt, amely miatt közel 50 percig állt a játék a mérkőzésen, és a rendet csak rendőri közbeavatkozással lehetett helyreállítani. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezután is határozottan fellép minden olyan jelenséggel szemben, amely nem való a labdarúgópályákra, és szigorúan bünteti az ehhez hasonló - a magyar stadionokban az utóbbi időben egyre ritkábban tapasztalható - eseteket.

A két zártkapus mérkőzésre az MLSZ hivatalból küld 1-1 szövetségi ellenőrt, felmerülő költségeik a rendező sportszervezetet terhelik.

A FEB az MTK – Diósd mérkőzéssel kapcsolatban az MTK-t, az elektronikus jegyzőkönyv használatára vonatkozó szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a DVSC - Salgótarján mérkőzéssel kapcsolatban a Salgótarjánt, a regisztrációs kártya használatára vonatkozó versenykiírási előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar Kupa

A FEB a Fellebbviteli Bizottság által elrendelt új eljárásban Trinks Floriant (FTC), mert a Fehérvár elleni mérkőzésen, amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben hátulról megrúgta ellenfelét, 2 soron következő MK országos főtábla mérkőzésre eltiltotta.

. Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Csabai Roland (Főnix) 1, Bartha Balázs (Energia SC) 1, Madarász László (Testnevelési Egyetem) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Zsuponyó Levente technikai vezető (DEAC) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II férfi futsal bajnok mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Koch Fruzsina (Skorpió), korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Balatonfüred 12, Diósd 12, Csorna 14, Pénzügyőr 10, Cigánd 10, Ajka 12,5, Balmazújváros 15 ezer Ft.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS