Női futsal: a DEAC és a Tolna-Mözs kupadöntőzik vasárnap

2024. május. 11., 16:42   |    

Női futsal: a DEAC és a Tolna-Mözs kupadöntőzik vasárnap

A május 11-én rendezett női futsal Magyar Kupa elődöntőiben a DEAC 2-0-ra nyert a TFSE ellen, a Tolna-Mözs pedig 4-1-re verte a Salgótarjánt a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Az első elődöntőben a DEAC és a TFSE mérkőzött meg a döntőbe jutásért. Az összecsapás kiegyenlített játékot hozott, de a DEAC használta ki jobban a helyzeteit. A Debrecen első gólja a félidő előtt született, Üveges Katalin jegyezte a találatot. A DEAC a mérkőzés végéhez közeledve újabb gólt szerezett, ezúttal Krascsenics Csilla lőtt a kapuba, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. A bajnokságban idén még nem sikerült legyőznünk a TFSE gárdáját, úgyhogy nagyon készültünk a mai mérkőzésre. Mivel a bajnoki döntőben már nem játszhatunk idén, ezért szerettünk volna a Magyar Kupában javítani és mindenképpen a döntőbe jutni. Nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, betartották azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk, úgyhogy megérdemelten győztünk. Az elődöntő sok energiát kivett belőlünk, viszont a győzelem egy mentális löketet adott holnapra a csapatnak – nyilatkozta Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzője a mérkőzés után.  

A második elődöntőben a Tolna-Mözs és a Salgótarján találkozott. A mérkőzést tolnai fölény jellemezte, ami a gólokban is megmutatkozott, ugyanis az első félidőben három gól született, melyen Nagy Noémi, Folk Zsuzsanna és Kiss Gréta osztozott. Ezt a második játékrészben Nagy Noémi toldotta meg egy újabb találattal. A lefújás előtt három másodperccel Bujtár-Bokor Berill révén sikerült szépítenie a Salgótarjánnak, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.   

–Elsődleges célunk az volt, hogy döntőbe jussunk, ez sikerült, viszont meglehetősen gyenge játékkal sikerült ma előrukkolnunk. Ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk, de csak a döntőbe jutással vagyok elégedett. Holnap nehéz mérkőzés vár ránk, ismerjük a DEAC-ot, velük küzdöttünk a bajnoki elődöntőben. Biztos vagyok benne, hogy vissza akarnak vágni az elődöntőben elszenvedett vereségért, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Remélem, holnap a jobbik arcunkat fogjuk mutatni - mondta Reveland Zoltán, a Tolna-Mözs vezetőedzője.

Vasárnap 13 órakor csap össze a két kupadöntős: a DEAC és a Tolna-Mözs.

OTP Bank Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2024. 08. 16. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 08. 17. 17:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 08. 17. 19:30
Groupama Aréna
2024. 08. 18. 15:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 08. 18. 17:45
Paksi FC Stadion
2024. 08. 18. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS