A Budafok ellen javíthat a Kisvárda, Gyirmóton a Mezőkövesd

2024. augusztus. 03., 21:18   |    

A Budafok ellen javíthat a Kisvárda, Gyirmóton a Mezőkövesd

Mind a nyolc mérkőzést vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában. A program Szentlőrincen kezdődik.

SZENTLŐRINC–SOROKSÁR SC
(Szentlőrinc, 17.30)

A mostani másodosztálybeli tagságot a Putnok elleni osztályozón kiharcoló baranyai csapat az első fordulóban egygólos győzelmet aratott Ajkán, jól kezdte az idényt. A Soroksár ellenben vereséggel rajtolt, a Szamosi Mihályról elnevezett sporttelepen 2-1-re kikapott a Gyirmóttól. Vendégként, tavasszal, az utolsó öt idegenbeli bajnokiján csak egy pontot szerzett.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAFOKI MTE
(Kisvárda, 19.00)

Az előző félévben még az OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda a nyitó fordulóban 3-1-es vereséget szenvedett az Illovszky Rudolf Stadionban, a Vasastól. A kezdő tizenegyében hét külföldivel felálló szabolcsi csapat vezetett Driton Camaj góljával, ám aztán a piros-kékek fordítottak. A Budafok az első forduló gólokban leggazdagabb mérkőzésén játszott 3-3-as döntetlent a Promontor utcában a Bp. Honvéd ellen. A BMTE lassan egy éve, 2023. augusztus 19. óta nem nyert idegenbeli mérkőzést a Merkantil Bank Ligában.

BUDAPEST HONVÉD FC–OPUS TIGÁZ TATABÁNYA
(Kispest, 19.00)

A Honvéd 3-3-mal nyitott a Budafok ellen, a támadójátéka jó volt, a védekezés kevésbé. A klub is nagyon készül a (hazai) idénynyitóra, egyebek mellett köszöntik majd a negyven éve bajnoki címet nyert csapat tagjait is. Az újonc Tatabánya emlékezetes rajtot vett, az előző idényben tíz idegenbeli mérkőzésen, 900 játékperc alatt mindössze két gólt kapó Szeged-Csanád ellen 3-2-re győzött. Most még nehezebb mérkőzés következik.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Kozármisleny, 19.00)

A Kozármisleny a Békéscsaba elleni 1-1-es döntetlennel kezdett, másodszorra is pályaválasztóként léphet pályára, ezúttal a Tatabányán vereséggel kezdő Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen. A szegediek a legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésükön nyeretlenek maradtak.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–FC AJKA
(Békéscsaba, 19.00)

A Békéscsaba idegenben játszotta első mérkőzését, az Ajkát fogadva mutatkozik be hazai közönség előtt. Az előző idényben nem játszott egymás ellen a két csapat, előtte inkább az ajkaiak voltak sikeresebbek a párharcban. Most ellenben rossz előjelekkel érkeznek, az első fordulóban hazai pályán vereséget szenvedtek a Szentlőrinctől. A zöld-fehérek idegenben a Haladás ellen győzelemmel zárták a tavaszt, előtte kétszer kikaptak.

GYIRMÓT FC GYŐR–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Gyirmót, 19.00)

Talán ez a mérkőzés a forduló rangadója, a Gyirmót 2-1-re nyert Soroksáron a nyitányon, a Mezőkövesd, még formálódó csapattal, gól nélküli döntetlent játszott otthon a BVSC-Zuglóval. A két csapat legutóbb a 2021–2022-es idényben, az OTP Bank Ligában találkozott tétmérkőzéseken, a kövesdiek akkor egy döntetlen mellett kétszer nyertek, a Gyirmót a 270 perc alatt egyetlen gólt sem szerzett. Egyik meccs sem hozott egynél több gólt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BVSC-ZUGLÓ
(Csákvár, 19.00)

A Csákvár jó rajtot vett, 3-2-re verte a Kazincbarcikát. Most újra otthon játszik majd, a legutóbbi három hazai bajnokiján hét gólt szerzett. Tavaly szeptember 27. óta nem játszott pályaválasztóként döntetlent a Merkantil Bank Ligában. A BVSC-Zugló gól nélküli döntetlennel rajtolt Mezőkövesden. A legutóbbi három idegenbeli meccsén veretlen maradt.

VASAS FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Angyalföld, 19.00)

A Vasas magabiztos győzelemmel kezdte a bajnoki sorozatot, 3-1-re verte a Kisvárdát, Urblik József, Radó András és a néhány nappal a rajt előtt érkező Könyves Norbert szerezték a gólokat. A piros-kékek a legutóbbi hat hazai bajnoki meccsükön 16 pontot gyűjtöttek. A Kazincbarcika ötgólos meccsen kapott ki két szerzett gólja ellenére Csákváron. Másodszor is vendégként játszik, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármat elveszített.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS