A csoportkör a tét a nemzetközi kupaporondon

2022. augusztus. 17., 20:43   |    

A csoportkör a tét a nemzetközi kupaporondon

Augusztus 18-án, csütörtökön két magyar csapat is pályára lép a nemzetközi kupákban. A Ferencváros az ír Shamrock Roverst fogadja az Európa-liga rájátszásának első mérkőzésén, míg a MOL Fehérvár Kölnbe látogat a Konferencia-liga ugyanazon szakaszában. Továbbjutás esetén ősszel mindkét együttes a főtáblán szerepelhet.

Európa-liga, rájátszás, 1. mérkőzés

Augusztus 18., csütörtök, 18:30, Budapest

Ferencváros-Shamrock Rovers (ír) 

A magyar bajnok a harmadik selejtezőkörben búcsúzott a Bajnokok Ligájától, miután az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett az azeri Qarabagtól. Az azóta eltelt időben a Ferencváros egy bajnokit játszott, ezen magabiztosan, 4-0-ra verte a másik magyar kupaszereplőt, a Fehérvárt. 

A mérkőzést megelőzően a hazaiak részéről Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Pászka Lóránd állt a sajtó rendelkezésére. A szakvezető az ellenfélről, valamint az egyértelmű célról, a továbbjutásról beszélt:

„Természetesen az UEFA Európa Liga-csoportkör előtti ellenfelünket is ugyanúgy kielemeztük, mint bármelyik korábbi ellenfelünket, akár a bajnokságban, akár a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Vannak jó játékosaik, jól működnek csapatként. Hasonló keménységű focit játszanak, mint amit a brit szigetekről megszokhattunk. Képesek akár hosszú labdákkal operálni, de ettől függetlenül úgy készültünk, mint minden egyes összecsapásunkra. Csak és kizárólag arra koncentrálunk, hogy bejussunk az Európa Liga csoportkörébe."

Az ellenfél az északmacedón Skupit búcsúztatta, kettős győzelemmel, hazája bajnokságában az előző két mérkőzésén azonban csupán döntetlent ért el. Ennek ellenére a csapat vezeti az ír pontvadászatot, és bár az FTC a párharc esélyese, mindenképpen nehéz összecsapásra van kilátás.

Európa Konferencia-liga, rájátszás, 1. mérkőzés

Augusztus 18., csütörtök, 20:30, Köln

1. FC Köln (német)-MOL Fehérvár FC

A Fehérvár a harmadik számú európai kupasorozatban az azeri Qabalát és a moldovai Petrocub Hincestet búcsúztatta, utóbbit fölényes, 7-1-es gólkülönbséggel. A piros kékek az OTP Bank Ligában eddig három mérkőzést játszottak, a mérlegük egy gőzelem és két vereség.

A Bundesligában jelenleg a negyedik helyen álló Köln a rájátszásban csatlakozik a Konferencia-liga küzdelmeihez. A német bajnokságban egy győzelemmel és egy döntetlennel állnak, az első fordulóban a Schalkét verték 3-1-re, míg a hétvégen 2-2-es döntetlent játszottak a három magyart is foglalkoztató RB Leipziggel.

A találkozó előtt a fehérváriak játékosa, Artem Sabanov elmondta, óriási élmény lesz csütörtök este Kölnben pályára lépni:

„A Köln ellen biztosan nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de egy játékosnak élmény ilyen mérkőzéseken pályára lépni. A Ferencváros elleni találkozó után ki akarjuk javítani a vasárnapi hibáinkat, és bízom benne, hogy ki tudunk fogni egy nagyon jó napot Kölnben. Várom, hogy ilyen sok szurkoló előtt léphessünk pályára, Németország egyik legjobb atmoszférájú stadionjában. A rájátszásban vagyunk, egy lépésre a csoportkörtől, de ez egy nagy és nehéz lépés. Az eléréséhez mindenek előtt az idegenbeli meccsen kell jó eredményt elérnünk." 

 


Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS