A hajrában harcolta ki a győzelmet az MTK

2010. augusztus. 27., 18:59   |    

A hajrában harcolta ki a győzelmet az MTK

Az NB I 5. fordulójának pénteki játéknapján a Vasas 3-0-ra győzte le a Siófokot, míg az MTK 1-0-ra nyert az Újpest ellen. A fővárosi bajnokin Tischler Patrik 89. percben szerzett találata döntött.

Ferenczi duplájával nyert a Vasas

Vasas - BFC Siófok 3-0 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Ferenczi az 54., Ferenczi a 68., Katona a 88. percben

A találkozó első perceiben egyik csapat sem kezdeményezett, a Vasas volt az, amely előbb felvette a mérkőzés ritmusát. A félidő közepén Ferenczi István nagy helyzetet rontott, így a szünetre maradt a gólnélküli állás. A második játékrész elején a Vasas nyomása góllá érett, az 54. percben Hrepka Ádám beadása után Ferenczi István vette be a siófokiak kapuját (1-0). A 68. percben a hazaiak megduplázták előnyüket, egy szöglet után ismét Ferenczi volt eredményes, ezúttal fejjel talált a hálóba (2-0). A gól után a Siófok vette át a mérkőzés irányítását, ám inkább a Vasas kontrái voltak veszélyesek. A hajrában az angyalföldiek végleg eldöntötték a három pont sorsát, a 88. percben Katona Máté találatával alakult ki a 3-0-ás végeredmény.


Az MTK otthon tartotta a három pontot

MTK Budapest - Újpest FC 1-0 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Vámos Tibor, Erős Gábor)
Gólszerző: Tischler a 89. percben

A játéknap fővárosi rangadóján az MTK az Újpestet fogadta, az első félidőt nagyrészt a vendégek uralták. Az Újpest már az első negyvenöt perc elején ráerőltette akaratát a hazaiakra, az MTK többször is beszorult kapuja elé. A 16. percben Rajczi Péter lövése okozott veszélyt, a labda megpattant egy hazai védő lábán, így veszélyesen csapódott a léc alá, de Szatmári Zoltán szögletre mentett. A 26. percben újra közel került a vezető gólhoz az Újpest, egy szögletet követően Pollák Zoltán fejelt a lécre. A félidő végén hatalmas zápor csapott le a Hidegkuti Nándor Stadionra, amely a második félidő során többször újra felerősödött. A második játékrész is nagy Újpest-rohamokkal indult, de a vendégek a legnagyobb helyzetből sem tudták bevenni a hazai kaput. A félidő felétől kiegyenlített lett a játék, a hajrában pedig a hazaiak szerezték meg a győzelemhez szükséges gólt. A 89. percben Tischler Patrik egy szöglet után fejjel vette be az újpestiek kapuját, a gól eldöntötte a három pont sorsát (1-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Hármas sorozatokban halad az MTK, betonvédelem Újpesten

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS