A Paks és a Fehérvár is előnybe került a Konferencia-ligában

2024. július. 25., 22:02   |    

A Paks és a Fehérvár is előnybe került a Konferencia-ligában
Fotó: Fotó: MTI

A Paksi FC 3-0-ra nyert hazai pályán a ciprusi AEK Larnaca ellen, míg a Fehérvár FC 2-1-re diadalmaskodott az azeri Szumgajit otthonában.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Szumgajit (azeri)-Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)
Piros lap: Hacsajev (32.)

A hazaiak, akik még egyetlen európai párharcukból sem jutottak tovább, húsz perc után ugyan vezetést szereztek, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva pedig a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon. A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Paksi FC-AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)

A magyar kupagyőztes az első félidőben Haraszti Zsolt kiszorított helyzetből váratlanul leadott hajszálpontos lövésével szerzett vezetést, a másodikban pedig a csereként beállt Tóth Barna kiugrásból vette be a szigetországiak kapuját, majd a végeredményt a Kisvárdáról igazolt Ötvös Bence állította be a 74. percben. A vendégek 20-szoros válogatott magyar támadója, Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, majd az 57. percben cserélték le. A visszavágót jövő csütörtökön 18 órától rendezik Cipruson. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben.



A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS