A Paks ismét meglepné a listavezetőt

2024. október. 04., 15:53   |    

A Paks ismét meglepné a listavezetőt

A Ferencváros a Paksnál vendégeskedik az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában, ott ahol másfél éve nyeretlen. A vendéglátók a legutóbbi öt hazai bajnokijukat mind megnyerték. Újabb keleti presztízsrangadót játszik a Nyíregyháza, ezúttal a Diósgyőr ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC
(Péntek, Pancho Aréna, 20.00)
Hornyák Zsolt csapata legutóbb 3-0-s vereséget szenvedett a Ferencvárostól, de továbbra is a második helyen áll. Kitűnő a hazai mérlege, a Pancho Arénában a legutóbbi hét bajnoki mérkőzését megnyerte. A DVSC Máté Csabával még nem szerzett pontot az OTP Bank Ligában, a csapat, visszanyúlva az edzőváltás előtti időkre is, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített. Idegenben az első két mérkőzésén négy pontot szerzett, a második kettőn pont nélkül maradt a mostani idényben.

ETO FC GYŐR–FEHÉRVÁR FC
(Szombat, ETO Stadion, 14.30)
Az újonc győriek a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerezve javítottak helyzetükön, pályaválasztóként legutóbb legyőzte a Paksot. A Fehérvár a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, idegenben április 13. óta nem tud bajnoki meccset nyerni.

MTK BUDAPEST–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
A kék-fehérek a legutóbbi fordulóban, Debrecenben, 3-2-re nyertek, ezzel lezártak egy három bajnoki mérkőzésből álló vereségsorozatot. Pályaválasztóként mindössze kétszer játszott eddig a mostani OTP Bank Liga-idényben, elsőre legyőzte a Nyíregyházát, másodjára kikapott a Ferencvárostól az örökrangadón. A KTE az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán, nyolc forduló alatt mindössze öt pontot szerzett. A legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt, vendégként mind a három eddigi mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett a mostani bajnoki idényben.

NYÍREGYHÁZA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Nyíregyháza Városi Stadion, 19.30)
Két héttel a Debreceni VSC elleni hazai találkozó után újabb presztízscsatát vív a Szpari, mégpedig egy másik tradícionális régiós ellenfelével, a DVTK-val. Az újonc szabolcsi együttes jó formában van, a legutóbbi két bajnoki meccsét megnyerte, a legutóbbi négy fordulóban hét pontot gyűjtött. A Diósgyőr a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, ezt a riválisok közül egyedül a még százszázalékos Ferencváros mondhatja el magáról. A DVTK a legutóbbi két idegenbeli bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 15.30)
A ZTE hét, az Újpest 11 pontot szerzett eddig, de a kék-fehérek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Augusztus 10. óta csupán a KTE ellen tudott bajnoki mérkőzést nyerni. Otthon a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén hat pontot szerzett. Az Újpest a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, a legutóbbi két fordulóban sem nem szerzett, sem nem kapott gólt. A lila-fehérek tizenöt éve nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Zalaegerszegen.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Paksi Stadion, 18.00)
A Paks a legutóbbi négy fordulóban háromszor nyert, egyszer kikapott. Ezzel a harmadik helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként április 13. óta öt mérkőzést játszott az OTP Bank Ligában, kivétel nélkül 2-1-re megnyerte mindegyiket. A Ferencváros még százszázalékos a bajnokságban, mind a hat mérkőzését megnyerte az idényben. Idegenben, 2024-ben eddig a májusi, DVTK elleni 0-2-től eltekintve, minden mérkőzését megnyerte az OTP Bank Ligában. A mostani szezonban eddig kétszer játszott vendégként, éppen Diósgyőrben, aztán az MTK ellen is nyert. Pakson viszont 2023 februárjában győzött legutóbb, és a két csapat előző tétmeccsén, a tavaszi kupadöntőben is a tolnaiak kerekedtek felül.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS