A Puskás Akadémia maradt hibátlan a vasárnapi rangadón

2024. augusztus. 18., 22:13   |    

A Puskás Akadémia maradt hibátlan a vasárnapi rangadón

Az OTP Bank Liga 4. fordulóját hibátlan mérleggel váró csapatok rangadóján a Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte az MTK Budapestet. A Paks 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen, a Fehérvár FC a hajrában mentett pontot a ZTE elleni bajnokin.

Fehérvár FC - ZTE FC 1-1 (0-0)

Nagy iramban kezdett a Fehérvár, Tobias Christensen felső lécen csattanó bombája mellett is több ígéretes támadása volt. A Zalaegerszeg stabil védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni, a félidő második felében több nagy helyzetet kialakítva. A hazaiak csak Tóth Balázs kapusnak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba. A fordulást követően a zalaiak ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták: bátran mentek előre és egy gyors kontra végén Dénes Csanád Vilmos első NB I-es találatával megszerezték a vezetést. A lassan futballozó Fehérvár próbált sebességet váltani, a hajrában nagyon beszorította a vendégeket, ám a kínálkozó lehetőségeket sokáig nem használta ki, ezért úgy tűnt, hogy a ZTE megszerzi mindhárom bajnoki pontot. Nem így lett, mert a hosszabbítás utolsó pillanataiban a 17 éves Kovács Patrik góljával a hazaiak kiegyenlítettek.

Paksi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (2-1)

A legutóbbi szezonban második Paks jövő héten a cseh Mlada Boleslav ellen száll harcba a Konferencia-liga főtáblájáért. A sorozatterhelés miatt két pihenőnapot kaptak a paksi játékosok az újonc elleni találkozót megelőzően. A két fél 2015 februárja után futott össze ismét élvonalbeli bajnokin. Gyorsan, már az első lehetőségét kihasználva vezetést szerzett a házigazda: jobboldali szöglet után a megcsúsztatott labdát a 100. paksi meccsét játszó Kinyik továbbította négy méterről a kapuba. Az aktívabban futballozó Paks akarata érvényesült, így az egykor Pakson futballozó Tamás egy kényszerítő után némi meglepetésre egyenlített, sőt, Kovácsréti is betalált a vendégek közül, igaz, lesről. Bese nagy védésével ugyan őrizte a döntetlent a Nyíregyháza, ám a Paks a szünet előtt újra vezetést szerzett, amikor Silye külsővel, kapásból lőtt védhetetlenül a kapuba. A fordulást követően harcos szellemiségben igyekezett ismét egalizálni a nyírségi alakulat, ám nem járt sikerrel, a Paks pedig visszavette az irányítást. A hajrára visszaesett valamelyest az iram, egy összefejelés miatti ápolási szünet is megtörte a ritmust. A vendéglátók a hajrában Zimonyi révén újabb gólt szereztek, ám les miatt nem adta meg ezt a játékvezető, míg a nyírségiek próbálkoztak ugyan a végjátékban, de nagy helyzetet már nem tudtak kidolgozni. Az idényt győzelemmel kezdő Nyíregyháza sorozatban harmadszor kapott ki az élvonalban, a Paks szezonbeli második hazai bajnokiját is 2-1-re nyerte meg.

Puskás Akadémia FC - MTK Budapest FC 1-0 (0-0)

A két százszázalékos együttes rangadóját nagy elánnal kezdte a Puskás Akadémia, ám sok helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani. A félidő vége felé magára talált az addig keveset mutató MTK, amely Robert Polievka révén kapufáig is eljutott. A szünet után a - vendégek fehér mezével könnyen összetéveszthető, világoskék szerelésüket sötétkékre cserélő - hazaiak szerezték meg a vezetést, Jonathan Levi volt eredményes. A folytatásban a cserepadról minden csatárát pályára küldő fővárosi gárda igyekezett nyomást helyezni a hazai védelemre, amely azonban jól reagált erre és magabiztosan őrizte meg a megszerzett előnyt. A felcsúti együttes ezzel átvette az első helyet a tabellán az MTK-tól.

OTP Bank Liga NB I. 4. forduló

Sorsolás
2024. 08. 16. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 08. 17. 17:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 08. 17. 19:30
Groupama Aréna
2024. 08. 18. 15:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 08. 18. 17:45
Paksi FC Stadion
2024. 08. 18. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS