A Siófok elbúcsúzott az élvonaltól

2009. május. 23., 21:23   |    

A Siófok elbúcsúzott az élvonaltól

A Soproni Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésein az Újpest 4-3-as vereséget szenvedett Győrben, a Kaposvár 2-1-re veszített a Vasas otthonában, a REAC Kispesten kapott ki 1-0-ra, a Nyíregyháza pedig Fehérvárról távozott kétgólos vereséggel. A Kecskemét bravúros, 4-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában, míg a Haladás Pakson nyert 2-0-ra - s ezzel az újonc megszerezte a bajnoki bronzérmet. A Siófok 5-3-ra kikapott Zalaegerszegen, s ezt azt jelenti, hogy a REAC mellett a Balaton-parti klub az élvonal másik kiesője.

Egy perccel a vége előtt nyert az ETO

Győri ETO FC - Újpest FC 4-3 (2-3)
Vezette: Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel, Farkas Balázs)
Gólszerző: Brnovic a 24., Bozic (öngól) a 42., Kiss M. az 58., Aleksidze a 89. illetve Tisza (11-esből) a 13., Simon a 17., Pollák a 41. percben

A már biztosan ezüstérmes újpestiek energikusan kezdtek, és a 13. percben vezetést is szereztek: Simon Attilát buktatta a 16-oson belül Sasa Stevanovic, a megítélt büntetőt pedig Tisza Tibor értékesítette (0-1). A 17. percben Simon megduplázta a lila-fehérek előnyét, a támadó tíz méterről lőtt a kapu közepébe (0-2). A győriek nem sokkal később szépítettek, a 24. percben Bojan Brnovic 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba (1-2). Ezután ismét az újpestiek következtek, a 41. percben Bori Gábor szabadrúgása után Pollák Zoltán megcsúsztatta a labdát, amelybe Stevanovic már csak úgy tudott beleérni, hogy az a kapufára, majd a gólvonal mögé pattant (1-3). A szünet előtt még egy gól esett, Kiss Máté szabadrúgása után Mario Bozic a saját kapujába csúsztatta a labdát (2-3). A második félidőben az aktívabb győriek akarata érvényesült: az 58. percben Kiss Máté 20 méterről, szabadrúgásból bombázott a jobb felső sarokba (3-3). A zöld-fehérek azonban nem érték be egy ponttal, a 89. percben Rati Aleskidze 14 méterről lőtt a hálóba, beállítva a végeredményt (4-3).


A finisben nyerte meg a meccset a Vasas


Vasas - Gabona Trans-Kaposvár 2-1 (1-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Somorjai (11-esből) a 38. Beliczky a 85. illetve Nikolic a 27. percben

Bár a Vasas kezdett lendületesebben, a vezetést a kaposváriak szerezték meg, a 27. percben Zsolnai Róbert átadása után Nemanja Nikolic tíz méterről lőtt a kapuba (0-1). Az angyalföldiek a 38. percben egyenlítettek, Boris Gujic a 16-oson belül buktatta Tóth Andrást, s a megítélt 11-est Somorjai Tamás értékesítette (1-1). A Vasas ezután nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzése érdekében, s az a 85. percben sikerült is: Laczkó Zsolt passzolt az első NB I-es meccsén szereplő Beliczky Gergőhöz, aki öt méterről a hálóba lőtt (2-1).


Egy gól döntött Kispesten

Budapest Honvéd - REAC 1-0 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Gyürüsi Gábor)
Gólszerző: Hercegfalvi a 27. percben

A kiegyenlített játékot hozó kezdeti percek után a Honvéd szép akció végén szerezte meg a vezetést, a 27. percben Hidi Patrik ugratta ki Hercegfalvi Zoltánt, aki hosszú szóló után 11 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-0). A mérkőzés hátralévő időszakában már nem született gól, a kispestiek többet rohamoztak ugyan, mint a vendégek, de többször nem sikerült bevenniük a REAC kapuját.


A Kecskemét idegenben ütötte ki az MTK-t

MTK Budapest - Kecskeméti TE-Ereco 1-4 (0-3)

Vezette: Németh Ádám (Viszokai László, Varga Ferenc)
Gólszerző: Pátkai a 77. illetve Némedi a 27., Farkas a 29., Savic a 44., Montvai az 56. percben

A meccs első időszakában az MTK beszorította ellenfelét, de a kecskemétiek ellentámadásai nem csupán veszélyesek, hanem eredményesek is voltak, a 27. percben Csordás Csaba ívelt előre, Némedi Norbert pedig hét méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0-1). Két perccel később megduplázták előnyüket a vendégek, Vladan Savic szöglete után Farkas István csúsztatott a hálóba (0-2). A 44. percben újabb kecskeméti gól született, Savic 17 méterről, szabadrúgásból tekert a bal felső sarokba (0-3). A szünet után támadott az MTK, de ezt ismét a KTE kamatoztatta, az 56. percben Vladan Cukic szöglete után Montvai Tibor fejelt öt méterről a hálóba (0-4). Az MTK a 77. percben szépített, Mladen Lambulic átadását Pátkai Máté értékesítette (1-4), de a kék-fehérek így is súlyos vereséget szenvedtek.


Nyolc perc alatt döntött a Hali

Paksi FC - Szombathelyi Haladás 0-2 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Kenesei a 47., Oross az 55. percben

Az első játékrész kiegyenlített, taktikus játékot hozott, a csapatok leginkább a középpályán harcoltak egymással, így nem túl sok helyzetet láthattak a nézők. A 47. percben aztán már gól is született, ekkor Kenesei Krisztián szabadrúgása után a labda a sorfalon megpattanva hullott a kapu jobb felső sarkába (0-1). Az 55. percben Kenesei balról, szögletből ívelt a kapu elé, Oross Márton pedig közelről a háló közepébe csúsztatott (0-2). Több gól már nem esett, a két zöld-fehér csapat meccsét a szombathelyiek nyerték, bebiztosítva ezzel bajnoki bronzérmüket.


A Siófok búcsúját jelentette a vereség

ZTE FC - BFC Siófok 5-3 (3-2)
Vezette: Szabó Zsolt (Ring György, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Rudvens a 10., Kovács G. a 34., Rudvens a 44., Sluka a 61., Waltner a 88. illetve Horváth G. a 4., Magasföldi a 37., Kogler a 78. percben

A Siófok már a negyedik percben megszerezte a vezetést, Sütő László átadását követően Horváth Gábor 17 méterről bombázott a jobb felső sarokba (0-1). A zalaiak a tizedik percben egyenlítettek, Horváth András emelt a kapu elé, Artjoms Rudvens pedig hat méterről, előrevetődve fejelt a kapu jobb oldalába (1-1). A 34. percben már a hazaiaknál volt az előny, ekkor Petneházi Márk szöglete után Kovács Gergő csúsztatott a háló bal oldalába (2-1). A Siófok három perccel később egyenlített, Magasföldi József nyolc méterről lőtt a kapuba (2-2), ám a 44. percben már ismét a kék-fehéreknél volt az előny, ekkor Rudvens fejelt a léc alá (3-2). A 61. percben növelték előnyüket a házigazdák, Rudvens passzát Marian Sluka értékesítette öt méterről (4-2). A Siófok a 78. percben Daniel Kogler góljával szépített ugyan, de Waltner Róbert a 88. percben beállította az 5-3-as végeredményt, ami azt is jelentette, hogy a Balaton-parti csapat kiesett az NB I-ből.


Megérdemelt fehérvári siker


Fehérvár FC - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Ortó Gyula, Demeter János)
Gólszerző: Sitku a 15., Alves a 75. percben

A célratörően kezdő fehérváriak a 15. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Szakály Dénes hozta helyzetbe Sitku Illést, aki négy méterről a háló közepébe passzolt (1-0). Ezután kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a nyírségiek próbáltak egyenlíteni, a Fehérvár pedig kontrázott, s ezt eredményesen tette: a 75. percben Dvéri Zsolt szöglete után Andre Alves négy méterről helyezett a kapu jobb oldalába (2-0). Több gól már nem esett a mérkőzésen, a piros-kékek megszerezték a három bajnoki pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS