a vasárnapi játéknap győztesei: Puskás Akadémia, ETO, Ferencváros

2024. október. 20., 20:21   |    

a vasárnapi játéknap győztesei: Puskás Akadémia, ETO, Ferencváros

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros 2-0-ra nyert a Fehérvár ellen, a Puskás Akadémia 3-0-s győzelmet aratott Kecskeméten, ez ETO FC pedig 2-1-re diadalmaskodott a ZTE otthonában.

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)

Eseménydús első félidőben a mezőnyfölényben futballozó Puskás Akadémia kétgólos előnyre tett szert a szünetig, a hazaiak a játékrész hajrájában közel voltak a szépítéshez, de Golla a gólvonalról mentett: Berke játékvezető elsőre piros lapot mutatott fel a felcsúti játékosnak és büntetőt ítélt, a VAR-vizsgálat azonban bizonyította, hogy a vendégek futballistája nem kézzel hárított.

Hornyák Zsolt együttese a biztos vezetés tudatában a fordulást követően átadta a területet riválisának és inkább a gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A Kecskemét nem igazán tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, egy beívelést követő Nagy Krisztián-helyzetet lehetőséget leszámítva veszélytelen volt a kapu előtt. A 75. percben eldőlt a három pont sorsa, egy jobboldali akció végén középen Nissilä öt méterről gurított az üres kapuba. A hajrában nem változott az eredmény, a Puskás Akadémia magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát.

Zalaegerszegi TE FC-ETO FC Győr 1-2 (1-0)

Az első negyedóra végén a zalaegerszegiek kapufás lövéssel veszélyeztettek, a következő támadásból pedig a győriek előtt adódott gólszerzési lehetőség. A félidő felén túljutva vezetéshez jutott a hazai csapat: labdaszerzést követően Kiss passzolt a keresztbe mozgó Croizet-hoz, aki a balösszekötő helyéről, 11 méterről futtából kilőtte a jobb alsó sarkot. A ZTE birtokolta többet a labdát és támadóbb felfogásban is játszott ellenfelénél, de kevés gólhelyzetet tudott kialakítani, míg a másik oldalon nem volt védeni valója Gundel-Takácsnak.

A szünet után aktívabban futballozott a vendégcsapat és nyolc perc elteltével nagy helyzetben akár egyenlíthetett is volna, de Stefulj közeli lövését védte a hazai kapus. Az első cserék a játékrész felénél következtek, majd a Győr egyenlített, egy beadás után Bitri ollózva vette be a zalaiak kapuját. Újabb hazai cserék után Bumba már a vezetést is megszerezte a vendégeknek egy jobb oldali beadás után. Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, az elsőben a ZTE, a másodikban a Győr irányított. A vendégcsapat egymás után az ötödik bajnoki mérkőzésén szerzett pontot, a hazaiak pedig sorozatban harmadszor kaptak ki.

Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Kemény összecsapásokkal és rengeteg párharccal tarkított, kevésbé látványos és nem is túl magas színvonalú első félidőt vívtak egymással a felek. Arról, hogy ne gól nélküli állással vonuljanak a szünetre a csapatok, Saldanha tett, aki az ellenfél védőjének, Serafimovnak a labdakezelési hibáját kihasználva, a játékrész derekán előnyhöz juttatta a házigazda zöld-fehéreket. Támadásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság és a kisebb hiba, így a küzdelmes első 45 perc után egygólos ferencvárosi vezetésről folytatódhatott a találkozó.

A szünet után tíz perc alatt akár több gólt is szerezhetett volna az FTC, de a fehérvári kapuban jó teljesítményt nyújtó Dala Martin tett róla, hogy ez ne következzen be. Tizenegyesből aztán mégis kétgólosra nőtt a hazai előny, Kady - kezezés miatt megítélt - büntetőjénél már az ifjú kapus sem tudott segíteni a vendégeken. Rövidesen emberhátrányba került a vendéglátó együttes, ennek következtében megélénkült a fehérváriak játéka, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk - kétszer is -, ezért azonban nem járt pont. A zöld-fehér együttes két elveszített tétmeccset követően nyert ismét, míg a Fejér vármegyei riválisnak ez volt sorozatban a negyedik veresége a bajnokságban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS