Alsóházi derbi Kispesten, Angyalföldön a Ferencváros

2023. április. 21., 14:40   |    

Alsóházi derbi Kispesten, Angyalföldön a Ferencváros

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP Bank Liga 28. fordulóját. A listavezető Ferencváros a sereghajtó Vasasnál vendégeskedik. A Honvéd és az Újpest a bennmaradás szempontjából nagyon fontos mérkőzést vív egymással.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Péntek, Bozsik Aréna, 20.00)
A 11. helyezett Bp. Honvéd és a hetedik Újpest között hat pont a különbség, könnyen megérthető, miért nagyon fontos – más és más aspektusból – mindkét csapatnak ez a mérkőzés. Érdekes, hogy a kispestiek 2017. augusztus 12. óta nem nyertek bajnoki meccset a lila-fehérek ellen pályaválasztóként, immár hét mérkőzés óta tart a rossz sorozat. A mostani OTP Bank Liga-idényben a Honvéd eddig háromszor nyert a Bozsik Arénában, ebből kétszer március eleje óta. Az Újpest még veretlen Nebojsa Vignjeviccsel, aki tavaly tavasszal éppen a Honvédot dirigálta.

MOL FEHÉRVÁR FC–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 15.00)
Bartosz Grzelak érkezése jót tett a fehérvári csapatnak, azóta még meg nem veszített mérkőzést. Igaz, jellemzően döntetlent játszik, egy pontokkal pedig nem könnyű elmozdulni a veszélyes zónából. A Vidi pályaválasztóként eddig mindössze egyszer kapott ki az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényében, még októberben, az Újpesttől. Ugyanakkor október eleje óta már hatszor játszott döntetlent. A Kecskemét vendégként mindössze kétszer kapott eddig ki a mostani bajnoki idényben, de egyik legyőzője éppen a Fehérvár volt, még augusztus 31-én. A lila-fehérek azóta, minden bajnoki meccsüket figyelembe véve, csak kétszer szenvedtek vereséget, mindkétszer a Mezőkövesdtől.

VASAS FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)
A Vasas februárban meglepte a Ferencvárost azzal, hogy egy pontot el tudott vinni a Groupama Arénából. Az őszi angyalföldi mérkőzésük is szoros eredményt hozott, csak 1-0-ra nyert a Ferencváros, mégpedig Zachariassen góljával. A legutóbbi fordulóban mindkét csapat fölényes győzelemmel zárta le rossz sorozatát, a piros-kékek Mezőkövesden 4-1-re, a zöld-fehérek otthon, a Honvéd ellen 3-0-ra nyertek. Mindez mellé azért oda kell tenni: a tabellán óriási a különbség a két csapat között, az első játszik az utolsóval, a Ferencváros 32 ponttal szerzett eddig többet, mint a mindössze 22 pontos Vasas.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Paksi FC Stadion, 14.15)
A Paks nagy sorozata megszakadt a múlt héten Újpesten, ellenben él a kiváló hazai széria: Bognár György irányításával a legutóbbi három hazai bajnokiját megnyerte a csapat. E 270 perc alatt nyolc gólt is szerzett. A Kisvárda mérlege lényegesen szerényebb, noha a legutóbbi négy fordulóban nem kapott ki. Igaz, nem is nyert. Sőt: november 5. óta mindössze egyszer nyert, éppen a Paksot legutóbb legyőző Újpest ellen. A szabolcsiak legutóbbi négy idegenbeli mérkőzése döntetlent hozott. A Kisvárda vendégként ősszel négyszer nyert, augusztus 31-én, például, Pakson.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Pancho Aréna, 16.30)
A Puskás Akadémia a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kapott ki, de az Újpest elleni, fölényes 5-1 ellenére nem jó a hazai mérlege 2023-ban. A lila-fehérek elleni sikeren kívül csak a ZTE ellen szerzett három pontot, ellenben a Pakstól 4-1-re, a Kecskeméttől 3-0-ra kikapott. A Mezőkövesd február 18. óta csak egyszer nyert, de az bravúros idegenbeli siker volt a Széktói Stadionban a bajnoki idényben addig veretlen KTE ellen. A legutóbbi két kirándulás vereséget hozott.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 18.45)
A ZTE a kilencedik helyre csúszott vissza, a legutóbbi három fordulóban nem nyert. Otthon ellenben október 22. óta csak a Ferencváros tudott nyerni (egyszer, elhalasztott mérkőzésen, azóta a ZTE megverte már a listavezetőt), feltűnő, hogy a legutóbbi nyolc hazai mérkőzéséből haton nem kapott gólt Ricardo Moniz együttese. Más kérdés, hogy október 15. óta mindössze egy olyan hazai mérkőzése akadt a zalaegerszegieknek, amelyen legalább két gólt szerezni tudtak. A DVSC idegenbeli mérlege nem rossz, sőt. A negyedik helyen álló gárda 2023-ban még veretlen a bajnokságban vendégként, a legutóbbi két meccsén nem kapott gólt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS