Angyalföldre látogat a Mezőkövesd, budapesti derbi Kispesten és Budafokon

2024. szeptember. 28., 21:57   |    

Angyalföldre látogat a Mezőkövesd, budapesti derbi Kispesten és Budafokon

Ha a tabella állását vesszük alapul, Kazincbarcikán játsszák a Merkantil Bank Liga 8. fordulójának rangadóját: a második helyen áll sárga-kékek a negyedik HR-Rent Kozármislenyt fogadják. Hét mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn rendeznek a fordulóban.

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA–FC AJKA
(Vasárnap, Grosics Gyula Stadion, 16.00)

A Tatabánya nagyon rosszul áll, mindössze hat szerzett ponttal utolsó előtti, de a múlt vasárnap nem játszott rosszul, csak 3-2-re kapott ki Kozármislenyben. Az Ajka két ponttal gyűjtött eddig többet, mint a kék-fehér alakulat, a rossz kezdés után a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer veszített.

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁRI SC
(Vasárnap, BMTE Sporttelep, 16.00)

Mind a két csapat kapaszkodik felfelé, de még a mezőny második feléhez tartoznak. A Budafok a Kazincbarcikától kapott óriási pofon óta a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerzett. A tizedik helyen áll. A Soroksár még mélyebbről indult, az első négy fordulóban csak egy pontot szerzett, de azóta kétszer nyert. Viszont idegenben mind a három eddigi bajnoki mérkőzését elveszítette a 2024–2025-ös szezonban.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Kolorcity Aréna, 17.00)

A legutóbbi négy fordulót tekintve a Kazincbarcika minden riválisánál jobb, 12 pontot szerzett ebben a szakaszban. A legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzésén két közvetlen riválisát, a Szentlőrincet és a Gyirmótot verte meg. A negyedik helyen álló Kozármisleny a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerezve zárkózott fel az élbolyhoz. Igaz, vendégként még nem nyert a szezonban, igaz, csupán két meccsen van túl.

KISVÁRDA MASTER GOOD–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 17.00)

Az elmúlt időszakban kétarcú volt a Kisvárda, otthon nyert, idegenben kikapott. Ez a teljesítmény nyilván a középmezőnyhöz elég, a kilencedik helyen áll. A Csákvár viszont a gyenge kezdés után lábra kapott, a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot szerezve az ötödik helyre tört előre. Idegenben csak kétszer játszott eddig az idényben, mindannyiszor döntetlent.

BUDAPEST HONVÉD FC–BVSC-ZUGLÓ
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 17.00)

A kispestiek továbbra sem találtak magukra, a legutóbbi öt fordulóban négyszer kikaptak, s ezzel a tizennegyedik helyre estek vissza. Hét pontjuk van, ebből hatot a Bozsik Arénában rendezett három bajnokin gyűjtöttek. A BVSC-Zugló a legutóbbi négy fordulóban csak döntetlent játszott, még veretlen, a hét mérkőzéséből ötön egy pontot szerzett.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Szent Gellért Fórum, 17.00)

A szegedieknek nagyon hasonló a mérlege a BVSC-jéhez, négy döntetlen, két győzelem és egy vereség mellett. Otthon mindössze kétszer játszott eddig a mostani idényben, négy pontot gyűjtve. A Gyirmót a múlt hét végén 1-0-ra legyőzte a Békéscsabát az Alcufer Stadionban, ezzel lezárt egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot. Idegenben a legutóbbi két alkalommal rangadót veszített, előbb Kazincbarcikán, majd Szentlőrincen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Kórház utcai Stadion, 17.00)

A Békéscsaba mindössze hét gólt kapott eddig, ennél kevesebbet csak a BVSC és a Szentlőrinc. Ám mégis az utolsó helyen áll, az eddigi hét fordulóban csupán hat pontot szerezve. Viszont eddigi hét szerzett góljából hatot is a Kórház utcában ért el. A Szentlőrinc a legutóbbi fordulóban, a Kazincbarcika elleni rangadón szenvedte el első vereségét. A botlás ellenére vezeti a tabellát, de előnye egyetlen pontra fogyott.

VASAS FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FFC
(Hétfő, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)

A Vasas a legutóbbi négy fordulóban három vereséget is összeszedett, visszaesett a hetedik helyre. Igaz, hátránya mindössze négy pont a listavezetővel szemben. A Mezőkövesd az előző fordulóban 4-1-re legyőzte a Kisvárdát, amivel előrelépett a tizenharmadik helyre. Vendégként Gyirmóton és Kispesten kikapott, de Békéscsabán győzött.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS