Az esélyesek sikerét hozta a Simple Női Liga 6. fordulója

2024. szeptember. 30., 11:25   |    

Az esélyesek sikerét hozta a Simple Női Liga 6. fordulója

Nem hozott meglepetést a Simple Női Liga 6. fordulója, az előzetesen esélyesebbnek tartott csapatok nyertek.

Az FTC-Telekom szoros eredményt hozó mérkőzésen győzte le a nagyon jól helyt álló, az idegenbeli mérkőzésein továbbra is kitűnően teljesítő Pécsi MFC-t. A zöld-fehérek Fenyvesi Evelin góljával előnybe kerültek az első félidő közepén, majd a másodikban Bódis Liliről a saját kapujába került a labda. A pécsiek a 92. percben, a mindössze 15 évesen a csapatkapitányi karszalagot is viselő Turi Bori révén szépítettek, a fiatal csatárnak ez volt az első találata az élvonalban.

A Puskás Akadémiában Palakovics Laura volt a nyerő ember, immár nem először az idényben, hiszen a PAFC az ő góljával nyert 1-0-ra Szekszárdon is. Ott már a hetedik percben a kapuba talált, most „csak” a 85. percben. A vendégek uralták a mérkőzést, sok helyzetet kidolgoztak, de a befejezéseket, egy kivételével, elrontották. A gólnál a Viktória belső védőjét, Kis Anitát éppen ápolta a stáb, így hiányzott csapatából, emberhátrányban védekezett a Viktória. Markó Edina, a Viktória vezetőedzője úgy vélte, jól védekezett és helyzeteket is kialakított a csapata, a magabiztosság hiányzott a döntő pillanatokban.

Az MTK-nak nem okozott gondot a Diósgyőr legyőzése. Az MLSZ youtube-csatornáján is látható találkozón az ezúttal csak 77 percet a pályán töltő Vágó Fanny döntött. A második félidő első felében tíz perc alatt két gólt is szerzett, majd Zágor Bernadett növelte a kék-fehérek előnyét. A DVTK a hajrában a legutóbb az első fordulóban eredményes Rachelle Avery révén szépített. „Az első félidőben a DVTK nagyon szervezetten futballozott, nehezen tudtunk rést találni a pajzsukon, egy-két lehetőséget leszámítva nem igazán volt gólszerzési lehetőségünk. A szünetben rendeztünk a sorokat, jól jöttünk ki a második félidőre, megvoltak azok az egyéni villanások, melyeket hiányoltam, ennek pedig két gyors gól lett az eredménye” – mondta Makrai László, a kék-fehérek vezetőedzője. A vendégek lengyel védője, Milena Kazanowska összefejelt Vágó Fannyval, mindkettőjüket ápolták. Hat perccel később a diósgyőri játékos a földre rogyott, hordágyon vitték le a pályáról. A helyére beálló Farkas Napsugár először játszott a legmagasabb osztályban.

A Bp. Honvéd nagyon simán nyert a Soroksár ellen. Már az első félidő végéig kialakult a 4-0-s végeredmény, Matos de Jesus két, Jane Morris és Csuhai Vivien egy-egy gólt szerzett.

A rossz időjárási körülmények ellenére fordulatos, jó mérkőzésen nyert a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a Szekszárd WFC ellen. A vendégek játékosának, Vári Viktóriának a tizenegyesét a montenegrói Ana Krsztovics kivédte, majd a szerb válogatott Szanda Malesevics a 25. percben büntetőből vezetést szerzett a hazaiaknak. A sárga-feketék egy szerencsés öngóllal kiegyenlítettek a második félidő derekán, Briana Taylor labdája pattant Németh Peóniáról a kapuba. Úgy tűnt, a szekszárdiak elvisznek egy pontot a Szent Gellért Fórumból, sőt, háromra is esélyük volt, Taylor helyzeténél azonban Krsztovics újra bravúrral védett. Ráadásul a 93. percben Malesevics látványos góllal megnyerte a mérkőzést a szegedieknek. A hazai vezetőedző, Hadár Attila így nyilatkozott: „A második félidő egyfajta ki-ki meccs volt, érezni lehetett, hogy aki megszerzi a második gólt, az megnyeri az összecsapást, hála Istennek ez nekünk sikerült, de be kell vallani, a vendégek játékában is benne volt a gól, mint ahogy nekünk is rengeteg lehetőségünk adódott. A végén egy szép és szerencsés találattal sikerült itthon tartanunk a nagyon fontos három pontot.”

A forduló utolsó mérkőzése hozta a legegyoldalúbb mérkőzést: a listavezető ETO FC 5-0-ra verte idegenben a még pont nélküli Astrát.  Miután Kathleen White megszerezte a vezetést a 21. percben, talán már Savanya Csilla góljánál (36. perc), de Andjela Frajtovics találatánál (41. perc) mindenképpen eldőlt a mérkőzés. A második játékrészben Kocsán Petra megszerezte a tizedik gólját a bajnoki szezonban, majd az élete első Simple Női Liga-mérkőzésén játszó, csupán 17 éves Bodri Brenda is a kapuba talált.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS