Az MTK is indulhat az UEFA-kupában

2007. május. 23., 15:20   |    

Az MTK is indulhat az UEFA-kupában

A pénteken kezdődő, és kedden befejeződő utolsóelőtti fordulóban két hazai győzelem, egy döntetlen és öt vendégsiker született. Eldőlt, hogy az MTK kapja meg az ezüstérmet - s így a Budapest Honvéd mellett a kék-fehérek indulhatnak el az UEFA-kupában - s hogy a ZTE végez majd a dobogó harmadik fokán, de az utolsó játéknapra maradt annak eldöntése, hogy a Vác mellett a Pécs, a Győr, vagy a REAC búcsúzik-e az élvonaltól.

Győr - MTK
Összesen 33 gól esett, ami 4.13-as meccsenkénti átlagot jelent. A legtöbb találatot (hetet) a Győr -MTK meccsen láthatták a szurkolók. A legeredményesebb a Paks, az MTK és a Tatabánya volt, mindhárom gárda 4-4 gólt szerzett, az Újpest és a ZTE labdarúgói viszont egyetlen gólt sem lőttek.

A leggyorsabb találat a soproni Horváth Andrásé volt: a középpályás a második percben talált a kapuba, megelőzve a pécsi Sztipanovics Barnabást, aki a negyedik percben lőtt gólt. A legkésőbb - a 91. percben - az MTK labdarúgója, Pál András volt eredményes, találatával győzelemhez, s ezzel az ezüstéremhez segítve csapatát. Hat játékos - Balogh Zoltán (Tatabánya), Nagy Tamás (Vasas), Fabio (Sopron), Sipeki István (Diósgyőr), Pátkai Máté (MTK) és Böőr Zoltán (Győr) - az utolsóelőtti fordulóban szerezte meg első idei gólját.

Hárman is dupláztak: a REAC-os Nyerges Krisztián, a tatabányai Juan Perez (ők éppen egymás ellen) és a kaposvári Dusan Vasziljevics is két-két találatot ért el.

A sárga lapot huszonhatszor mutatták fel a játékvezetők. A legsportszerűbbek ezúttal a Vác játékosai voltak, a piros-kékek egyetlen sárgát sem kaptak. A legsportszerűbb találkozó is a váciaké volt, a Sopron –Vác összecsapáson Mészáros István játékvezető mindössze egyszer húzta elő a zsebéből a sárga kártyát.

Újpest - Fehérvár
A legkorábban kiosztott lapot a paksi Tamási Gábor kapta (14. perc), a legkésőbb pedig a kaposvári Maróti Béla és a diósgyőri Farkas Viktor – mindketten a 86. percben. A piros lap csak egyszer került elő, Pintér Zoltán (Vasas) a mérkőzés 20. percében hagyta el a pályát.

A leggyorsabb csere a győrieknél történt: Klement István vezetőedző Tokody Tibor helyett a 18. percben küldte be Müller Zsoltot. A legkevesebb játékidőt a kaposvári Mező Tamás kapta, Prukner László a 89. percben küldte őt pályára.

A fordulóban a Kaposvár szakvezetője mindössze egy, míg Aczél Zoltán (REAC) két cserelehetőséget használt ki, a többi edző élt a mindhárom frissítési lehetőségével.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS