Az UEFA enyhítette a Győri ETO büntetését

2011. november. 29., 11:12   |    

Az UEFA enyhítette a Győri ETO büntetését

Az UEFA Fellebbviteli Testülete ma tárgyalta másodfokon a Győri ETO ügyét.

A győrieket még júniusban marasztalta el az európai szövetség, amely egy alkalomra megvonta az európai kupasorozatokban való indulási jogot az ETO-tól. Az elsőfokú ítélet szerint a büntetés három évig él, vagyis amennyiben a csapat a következő három szezon valamelyikében a BL-ben, vagy az Európa Ligában szerepelne, az első alkalommal nem indulhat el a sorozatban. A Fellebbviteli Testület ma enyhítette ezt a büntetést, a másodfokú határozat szerint csak két éven belül érvényes az indulási jog egyszeri megvonása, a harmadik évet felfüggesztették.

- A mai másodfokú határozat minimális változást hozott, a nemzetközi kupákból való kizárás megmaradt, de háromról két évre csökkentették a büntetés érvényességét, pontosabban a harmadik év felfüggesztett lett - számolt be az ítéletről Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója. - Ez azt jelenti, hogy ha ebben, vagy a következő szezonban kiharcolja a kupaindulást a csapat, az első alkalommal nem vehet részt a nemzetközi küzdelmekben, az ezt követő évben azonban már csak akkor maradna érvényben a szankció, ha a klub esetleg újra vétene a szabályok ellen.

A győrieket nyáron azért marasztalta el az európai szövetség, mert nem fizették meg időben Jarmu Ahjupera átigazolási díját a futballista korábbi klubjának. Az ETO szerint jogértelmezési probléma vetődött fel az ügyben, mert a labdarúgó volt klubja nem állított ki számlát az összegről. Később, amikor az észtek elküldték a számlát, a győriek kiegyenlítették azt.

 Az ETO a másodfokú döntést követően bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul az ügyben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló
Bajnokságok / Kupák
Európa-liga: Megszerezte első pontjait a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS