Bajnok a Siófok és a Nyíregyháza

2007. június. 16., 20:22   |    

Bajnok a Siófok és a Nyíregyháza

Az NB II utolsó fordulójában mind a Keleti, mind a Nyugati csoport éllovasa győzni tudott, ami azt jelenti, hogy a Nyíregyháza és a Siófok került fel az élvonalba. A Ferencváros a nyírségiek pontvesztése esetén sem nyerte volna meg a bajnokságot, mert hazai pályán csak döntetlent ért el a Baktalórántháza ellen.

A Fradi nem tudott nyerni a Baktalórántháza ellen
Az utolsó forduló előtt a Keleti csoportban még két, a Nyugati csoportban még négy csapatnak volt matematikai esélye a bajnoki címre, és a feljutásra. A Keleti csoportban mind a Nyíregyháza, mind a Ferencváros hazai környezetben lépett pályára, a nyírségiek 1-0-ra legyőzték a Vecsést, így a másik mérkőzés eredményétől függetlenül feljutottak az élvonalba. A Ferencváros ezzel szemben csalódást keltő teljesítménnyel 0-0-ás döntetlent ért el a Baktalórántháza ellen.

A Nyugati csoportban minden esélyes nyerni tudott, így nem változott az élen állók sorrendje, a Siófok magabiztos győzelmével megtartotta előnyét az üldözők előtt, és megszerezte a bajnoki címet. A Balatonlelle - Budaörs mérkőzés a 92. percben 'félbeszakadt', mert egy néző beszaladt a pályára, és megütött egy játékost.

A Keleti csoportban a Jászapáti, a Békéscsaba és a Budafok, a Nyugatiban a Celldömölk, a Hévíz és a Balatonlelle végzett a kieső helyeken.

Az NB II 30. fordulójának eredményei:

Nyugati csoport:

Balatonlelle-Budaörs 1-0 (félbeszakadt)
Felcsút-Kaposvölgye 2-0
Soroksár-Celldömölk 3-0
Gyirmót-BKV 1-2
Siófok-MTE 5-1
Barcs-Integrál DAC 3-2
Haladás-Dunaújváros 5-0
Lombard-Hévíz 0-0


Keleti csoport:

FTC-Baktalórántháza 0-0
KBSC-Budafok 1-2
Tuzsér-Orosháza 0-3
Nyíregyháza-Vecsés 1-0
Karcag-Makó 0-0
Jászberény-Szolnok 1-2
Békéscsaba-Jászapáti 1-0
Kecskemét-Bőcs 2-1

(Fotó:www.nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS