Csak az MTK győzött idegenben

2010. április. 03., 20:29   |    

Csak az MTK győzött idegenben

A Soproni Liga 21. fordulójának szombati találkozóin egyetlen vendégsiker született: az MTK 2-0-ra nyert Pakson - igaz, a hazai gárda kilenc játékossal fejezte be a meccset. A Haladás Szombathelyen 1-0-ra győzött az Újpest ellen, és a Vasas is 1-0-ra verte a Diósgyőrt a Fáy utcában. A többi három mérkőzés döntetlennel zárult, a Pápa 2-2-re végzett Kecskeméten, a Budapest Honvéd - Győr és a Ferencváros - Kaposvár összecsapáson pedig nem született gól.

A Hali kihasználta emberelőnyét

Szombathelyi Haladás - Újpest FC 1-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Tóth István)
Gólszerző: Nagy G. a 46. percben
Kiállítva: Pollák a 31. percben

Mindkét gárda aktívan kezdett, az első percek kiegyenlített játékot hoztak, majd a Haladás enyhe mezőnyfölényre tett szert, az első játékrész második felében a hazaiaknak volt több helyzetük. Ebben persze segítségükre volt az is, hogy 31. percben emberelőnybe kerültek, Pollák Zoltán produkált egy műesést, amiért megkapta második sárga lapját, s természetesen az ezzel járó pirosat is. Létszámfölényt a Haladás a 46. percben tudta kamatoztatni, ekkor Schimmer Szabolcs tálalt Nagy Gábor elé, aki kilenc méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A gólt követően nyíltabbá vált az Újpest, a lila-fehérek időnként igen veszélyes támadásokat vezettek, de ezek egyike sem végződött góllal, ahogyan a hazaiak kontrái sem eredményeztek újabb találatot.


Az utolsóelőtti percben egyenlített a Pápa

Kecskeméti TE-Ereco - Lombard Pápa Termál FC 2-2 (2-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Albert István, Viczián Mátyás)
Gólszerző: Montvai a 15., Csordás a 18. illetve Varga a 12., Bárányos a 89. percben

A Pápa a 12. percben vezetést szerzett, Heffler Norbert adott középre balról, az érkező Varga Gábor pedig 12 méterről a kapu közepébe helyezett (0-1). A KTE gyorsan egyenlített, a 15. percben Bori Gábor a bal oldalról emelt középre, Montvai Tibor pedig hét méterről a háló bal oldalába fejelt (1-1). Nem kellett sokat várni az újabb kecskeméti gólra, a 18. percben Montvai tört előre a bal szélen, Csordás Csabához gurított, ő pedig öt lépésről a kapu közepébe passzolt (2-1). A második játékrészben a házigazdák igyekeztek tartani az eredményt, s bár a meccs utolsóelőtti percéig úgy tűnt, sikerrel is járnak, a Pápa végül egyenlített: a 89. percben Rajnay Attila remek labdát adott Bárányos Zsoltnak, aki öt méterről gurított a kapuba (2-2).


Nem született gól a Bozsik-stadionban

Budapest Honvéd - Győri ETO 0-0
Vezette: Bede Ferenc (ifj. Tóth Vencel, Kelemen Attila)

A mérkőzés egészében a Honvéd volt valamivel aktívabb, a kispestiek több energiát fektettek a támadásokra, mint az ETO játékosai, de mivel a Győr rendkívül szervezetten védekezett, a piros-feketék csak szórványosan tudtak helyzetbe kerülni, s ha ezek valamelyikét lövéssel sikerült befejezniük, rendre elhibázták a kaput. A vendégek ellenakciói sem jártak eredménnyel, így a szurkolók ezen a délutánon csak nagy küzdelmet és taktikai csatát láthattak a Bozsik József Stadionban, gólt nem.


Kettős emberelőnyben nyert az MTK

Paksi FC - MTK Budapest 0-2 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Kepe Arnold)
Gólszerző: Hidvégi az 50., Lázok (11-esből) a 64. percben
Kiállítva: Nikolov a 63., Urbán a 78. percben

Az első félidő is izgalmas és változatos játékot hozott, de a második negyvenöt perc még mozgalmasabb volt. Az első igazán jelentős esemény az MTK vezető gólja volt, az 50. percben Pál András adott Hidvégi Sándorhoz, aki öt méterről a bal alsó sarokba passzolt (0-1). A 63. percben Lázok János gólt szerezhetett volna, de Nikolov Balázs kézzel állította meg a hálóba tartó labdát, amiért a paksi játékos piros lapot, az MTK pedig büntetőt kapott - a tizenegyest Lázok a 64. percben értékesítette is (0-2). A keménnyé vált meccs 78. percében újabb hazai játékost állított ki a játékvezető, Urbán Gábor előbb buktatta Rodenbücher Istvánt, majd reklamált, ezért számára is véget ért a találkozó, amelynek finise már egyértelmű MTK-fölényben telt.


A Kaposvár pontot szerzett az Üllői úton

Ferencvárosi TC - Kaposvári Rákóczi 0-0
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Kis Zoltán)

A vendégek cseppet sem kezdtek megilletődötten, az első időszakban veszélyesebben futballoztak, mint a ferencvárosiak, akik jó negyedóra elteltével váltak egyenrangú partnerré. Sőt, ezután át is vették az irányítást, fölénybe kerültek, de mivel a végjátékok nem voltak pontosak, előnyt nem sikerült szerezniük. Szünet után is hasonló volt a játék képe, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, s bár a komolyabbakat a házigazdák dolgozták ki, a továbbra is jellemző pontatlanság miatt gól nem született. A két zöld-fehér gárda csatája pontosztozkodással zárult, a Fradi nem tudta megelőzni a tabellán a Kaposvárt.


A Vasas legyűrte a Diósgyőrt

Vasas - DVTK 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István (Márton Zsolt, Fehér Gyula)
Gólszerző: Benounes a 24. percben

A két, tavasszal még nyeretlen gárda meccse egy-egy helyzettel kezdődött, majd kissé óvatosabb lett a játék. A 24. percben a Vasas előnyre tett szert, Majoros Árpád lövése után a labda kipattant a jobb oldali kapufáról, az érkező Karim Benounes pedig kapásból a hálóba lőtt (1-0). A hátrányba került Diósgyőr rohamozni kezdett, de igazi helyzete alig akadt. Az angyalföldiek veszélyesebb lehetőségeket teremtettek, de a befejezéseket sorra elrontották, és nem tudták növelni előnyüket. Góljuk azonban elégnek bizonyult a győzelemhez, az egyre nehezebb helyzetben lévő sereghajtó nem tudott egyenlíteni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Hármas sorozatokban halad az MTK, betonvédelem Újpesten

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS