Csapatépítés a Fradi, jó helyezés az ETO célja a női teremlabdarúgó-kupán

2019. január. 11., 10:50   |    

Csapatépítés a Fradi, jó helyezés az ETO célja a női teremlabdarúgó-kupán

A kétszeres gólkirálynő Süle Dóra csak a lelátóról figyelheti csapata, az ETO szereplését a hétvégi, Női NB I-es Teremlabdarúgó-kupán. A Jet-Sol Ligában éllovas Fradi minden játékosa ugyanannyi időt lesz a pályán, a fővárosiak csapatépítő programnak használják fel a tornát.

„Ott leszek a tornán a csapattársaimmal, de játszani betegség miatt sajnos nem fogok” – mondta az mlsz.hu-nak az ETO támadója, Süle Dóra a hétvégi, Női NB I-es Teremlabdarúgó-tornáról. Az előző két kiírás gólkirálynőjét így nélkülözniük kell a győrieknek a székesfehérvári tornán.

„A csapat nem szokott hozzá a teremhez, bár néha az edzéseken szoktunk bent játszani. Idén is jó eredményt szeretnének elérni a lányok, ez az elmúlt két évben sikerült a csapatnak, de jó lenne most felülmúlni a tavalyi negyedik helyezést. Sajnálom, hogy nem lehetek ott a pályán, de sok jó játékosunk van, a fiatalokra is lehet számítani, akik az U19-es válogatottban is rugdossák a gólokat. Ez a torna jó lehetőség nekik, hogy az edző előtt bizonyítsanak, még több figyelmet kapjanak” – fogalmazott Süle Dóra, hozzátéve, hogy a téli felkészülés első hetét a teremlabdarúgó-kupára való készülésre szánták Győrben.

A Jet-Sol Ligát fölényesen, nyolc ponttal vezető Ferencváros is ott lesz a Videoton Oktatás Központban rendezendő kupán, a fővárosiak edzője számára azonban nem a végeredmény a fontos itt, hanem az, hogy csapata jól érezze magát a pályán. „Nem szakmailag fontos ez a torna, sokkal inkább a női labdarúgóklubok népszerűségét növeli, főleg, hogy élő televízió közvetítés is lesz róla. Mi csapatépítő programnak fogjuk fel a kupát, ahol a téli szünet után újra találkoznak a lányok, és minden játékosunk percre pontosan ugyanannyit fog játszani” – mondta Dörnyei Balázs, az FTC szakvezetője.

A vezetőedző hozzátette: a bajnokságban is folyamatosan forgatja a keretet, a hétvégi kupában pedig a lányok maguk alakíthatják ki, milyen hadrendben állnak ki. „A sorokat ők oszthatják be, persze azért vannak kitételek, például, hogy különböző korú játékosokat válasszanak és a posztokra is figyeljenek. Én pedig nézem majd a stoppert és úgy cserélek, hogy mindenkinek egyformán jusson lehetőség.”

A Női NB I-es Teremlabdarúgó-kupát harmadik alkalommal rendezi meg az MLSZ január 12-13-án, a VOK csarnokban, az esemény látogatása ingyenes. A döntőt és a bronzmérkőzést az M4 Sporton élőben közvetíti vasárnap kora délután. A részletes programot korábbi cikkünkben olvashatják.

Teremtornával indul a női focisták éve

Teremtornával indul a női focisták éve

A Jet-Sol Liga klubjai, valamint a MOL Vidi FC teremben mérik össze erejüket január elején. A kupán nyolc csapat verseng egymással két napon keresztül Székesfehérváron. Az MTK második győzelmére készül, az ETO játékosa, Süle Dóra pedig triplázhat, ha ismét ő szerzi a legtöbb gólt.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS