Csupán egy döntetlen született a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában

2024. augusztus. 25., 21:23   |    

Csupán egy döntetlen született a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában

A Csákvár, a Kazincbarcika, az Ajka, a Kozármisleny és a Soroksár otthon, a Budafok idegenben tudott nyerni a másodosztályban.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló

BVSC-Szentlőrinc 1-1 (0-1)

A vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést a találkozón, amire a hazaiak az első félidőben nem tudtak válaszolni. A fordulás után azonban éppen olyan hamar érkezett az egyenlítő találat a zuglóiak részéről, mint a Szentlőrinc gólja. A 49. percben Vinicius mattolta Gyurjánt, ezzel beállítva a végeredményt.

Csákvár-Békéscsaba 1-0 (0-0)

A Csákvár otthon tartotta a három pontot a Békéscsaba ellen. A mérkőzésen csupán egyetlen gól született, az 58. percben Nagy Zoárd vette be Uram kapuját, és ezzel el is döntötte a találkozót.

Kazincbarcika-Gyirmót 2-1 (0-1)

A Gyirmót a 29. percben Madarász révén szerezte meg a vezetést, az első félidő hajrájában Katona Máté sárga lapot kapott. A Gyirmót játékosa a 66. percben második sárgáját is begyűjtötte, így a játékvezető kiállította. Két perccel később Varga József egyenlített, és bár sokáig úgy tűnt, hogy döntetlennel zárul a találkozó, a 94. percben Bódi Ádám büntetőből volt eredményes, így a Kazinbarcika örülhetett a lefújás után.

Ajka-Kisvárda 3-2 (2-0)

Az Ajka határozottan kezdte a mérkőzést, a 13. percben Csizmadia, 12 perccel később pedig Borsos volt eredményes. A szünet után Tar révén háromgólosra nőtt a hazai előny, és már majdnem véget is ért a találkozó, amikor a 89. percben Szőr, két perccel utána pedig Molnár szépített. A vendégek azonban későn ébredetek, így az Ajka 3-2-re megnyerte az összecsapást.

Kozármisleny-Vasas 4-2 (1-1)

A forduló legtöbb gólját a Vasas kozármislenyi vendégjátéka hozta. Az első találatot Tóth Milán büntetőből jegyezte, a hazaiak a félidő végén Kirchner révén egyenlítettek. A 72. percben Kirchner másodjára is betalált, majd Barkóczi növelte tovább a Kozármisleny előnyét. a 86. percben Tóth Milán ismét eredményes volt, de erre is volt válasza a hazaiaknak, méghozzá újra Kirchnernek, aki így triplázni tudott.

Soroksár-Honvéd 3-1 (2-0)

A Soroksár magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Honvéd ellen. A sárga-feketék Szabó Szilárd és Lovrencsics Balázs találatával hét perc alatt kétgólos előnyre tettek szert az első félidőben, majd a 68. percben Halmai Ádám is eredményes volt. A kispestiek erejéből csak a szépítésre futotta, a 87. percben Lőrinczy Attila vette be a hazaiak kapuját.

Tatabánya-Budafok 1-2 (1-2)

A Tatabánya nem tudta megismételni múlt heti, Vasas elleni bravúrját. A Budafok elleni találkozó már az első félidőben eldőlt, a 22. percben Merényi szerezte meg a vezetést a vendégeknek, erre Varga Dominik a 31. percben még válaszolni tudott, de négy perccel később Németh Márió révén újra a Budafok volt előnyben, és végül el is vitte a három pontot a bányászvárosból.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS