Edzőváltás után javítana a Kecskemét, megszakítaná rossz sorozatát a DVSC

2024. október. 18., 12:52   |    

Edzőváltás után javítana a Kecskemét, megszakítaná rossz sorozatát a DVSC

Ezúttal szombaton és vasárnap is három-három mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga hétvégi fordulójában. A listavezető Ferencváros a Groupama Arénában a Fehérvárt fogadja.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC

(Szombat, Nagyerdei Stadion, 15.00)

A DVSC a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, Máté Csabával még nem szerzett pontot az OTP Bank Ligában. A Nagyerdei Stadionban csupán háromszor játszott eddig a mostani bajnoki idényben, kétszer veszített. A Paks legutóbb legyőzte a Ferencvárost, a legutóbbi öt fordulóban négyszer nyert.  Szeptember végén idegenben megverte a Fehérvárt és ezzel lezárta vendégként március óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST

(Szombat, DVTK Stadion, 17.30)

Azonos pontszámmal áll a két csapat, az MTK a negyedik, a DVTK ötödik a tabellán. A válogatott mérkőzések előtti szünet előtt az MTK megnyerte az utolsó két bajnokiját. A Diósgyőr immár hat bajnoki mérkőzésen veretlen. A borsodiak a mostani szezonban csak a Ferencvárostól kaptak ki otthon. Az MTK legutóbb vendégként nyerni tudott Debrecenben, de előtte kétszer kikapott.

ÚJPEST FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

Az Újpest hatodik, a Nyíregyháza hetedik, de a két csapat között négy pont a különbség. A lila-fehérek a legutóbbi öt bajnoki meccsükön veretlenek maradtak, de a Szusza Ferenc Stadionban a legutóbbi két alkalommal 0-0-ra játszottak a Diósgyőr és az ETO ellen. A Nyíregyháza két értékes győzelem után legutóbb kikapott otthon a Diósgyőrtől. Viszont vendégként legutóbb nyert. Kecskeméten.

KECSKEMÉTI TE–PUSKÁS AKADÉMIA FC

(Vasárnap, Széktói Stadion, 13.00)

A KTE-nél történt a legnagyobb változás a héten, Szabó István vezetőedző távozott az első csapat éléről, Gera Zoltán lépett a helyére. A lila-fehérek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak. A PAFC azonos pontszámmal áll a listavezető, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Ferencvárossal. Ugyanakkor a legutóbbi négy bajnokijából kettőt elveszített. Kiemelkedő hazai mérlegével szemben, vendégként, noha az első fordulóban győzött Újpesten, elveszített két rangadót, Pakson és a Groupama Arénában.

ZTE FC–ETO FC GYŐR

(Vasárnap, ZTE Aréna, 15.15)

A legutóbbi négy fordulóban csak három pontot szerző ZTE az utolsó előtti helyen áll. Otthon két győzelem és két vereség a mérlege. Az ETO feljövőben van, mind a nyolc pontját a legutóbbi négy fordulóban szerezte. Vendégként a legutóbbi két alkalommal gól nélküli döntetlent játszott Diósgyőrben és Újpesten.

FERENCVÁROSI TC–FEHÉRVÁR FC

(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.45)

A Ferencváros az előző fordulóig százszázalékos volt, aztán kikapott Pakson. Pályaválasztóként április 20. óta minden bajnoki találkozóját megnyerte, a mostani idényben csak a Nyíregyházától kapott gólt. A Fehérvár a nyolcadik helyen áll, mindössze kilenc pontot szerzett eddig – pontosan fele annyit, mint a Ferencváros –, a legutóbbi három fordulóban háromszor veszített.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS