Pakson játszik egymás ellen a két búcsúzó kupacsapat

2024. augusztus. 30., 13:00   |    

Pakson játszik egymás ellen a két búcsúzó kupacsapat

Székesfehérváron kezdődik az OTP Bank Liga 6. fordulója, mind a három, csütörtökön még nemzetközi kupamérkőzést játszott csapat vasárnap lép pályára, a Paks és a Puskás Akadémia ráadásul egymás ellen.

FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST
(Péntek, Székesfehérvár, 20.00)
A Fehérvár öt mérkőzésen van túl az OTP Bank Liga 2024–2025-ös kiírásában, ezekből hármon is döntetlent játszott. Pályaválasztóként egy győzelem és egy döntetlen a mérlege, 2023. április 22. óta bajnoki mérkőzés Székesfehérváron csak a Ferencváros ellen kapott ki. Az MTK négy bajnokin van még csak túl, de három ponttal többet gyűjtött, mint a Fehérvár. Egyetlen vereségét a legutóbbi idegenbeli találkozóján, a Puskás Akadémia ellen szenvedte el.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Debrecen, 17.45)
Edzőt váltott a DVSC az újpesti vereség után, Szrdjan Blagojevics távozott, új edző, hivatalosan még nincsen. A Loki győzelemmel kezdte a szezont, de a legutóbbi három mérkőzésén csupán egy pontot tudott szerezni. A mostani idényben csak egyszer játszott eddig otthon, kikapott a Diósgyőrtől. A ZTE is négy mérkőzésen van túl, az első két vereség után a második két mérkőzésén négy pontot szerzett. Idegenben legutóbb 1-1-es döntetlent játszott a Fehérvárral.

DIÓSGYŐRI VTK–ETO FC GYŐR
(Szombat, Diósgyőr, 20.00)
A DVTK mérlege javult az elmúlt időszakban, miután a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtött. Az első fordulóban hét pontot szerzett. Otthon három meccsen van túl, egy döntetlen, egy vereség, egy győzelem a mérleg. Az ETO rosszul rajtolt, az első négy találkozóján nem szerzett pontot. Kétszer játszott otthon és kétszer vendégként, utóbbiból egyszer valójában semleges pályán.

KECSKEMÉTI TE–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Kecskemét, 15.00)
A KTE öt forduló alatt öt pontot gyűjtött eddig. A Széktői Stadionban két döntetlen és az újonc Győr elleni győzelem a mérlege. Otthon április 7. óta veretlen az OTP Bank Ligában. Az Újpest eddig csak a Megyei úton szerzett pontot a bajnokságban, a Fehérvárt és a DVSC-t legyőzve. Idegenben a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Paks, 17.30)
Mind a két csapat Konferencia-liga-mérkőzést játszott csütörtökön, a Paks simán kikapott, a Puskás óriási csatát vívott a Fiorentinával. Eddig a zöld-fehérek négy mérkőzésen hét, a felcsútiak 12 pontot szereztek, még százszázalékosok. A Paks pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, noha otthon a nemzetközi porondon kevésbé volt sikeres. A PAFC nyolc tétmérkőzést vívott eddig az idényben, s a tizenegyespárbajtól eltekintve még nem kapott ki, veretlen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Ferencváros, 19.45)
A Ferencváros 120 perces csatát vívott az Európa-ligában csütörtök este, tizenegyespárbajban lépett tovább, s jutott a főtáblára. Az OTP Bank Ligában eddig csupán három mérkőzést vívott a 2024–2025-ös idényben, azokon hibátlan maradt a mérlege. Az újonc Nyíregyháza a pályaválasztóként játszott két mérkőzésén (az elsőt Mezőkövesden játszotta) négy pontot gyűjtött, a három idegenbelit elveszítette. Bár a Nyíregyháza újonc, a két csapat a 2023–2024-es idényben is játszott már egymással tétmérkőzést, a Magyar Kupa elődöntőjében. Balmazújvárosban a 85. percben Kovácsréti Márk góljával még a nyíregyháza állt továbbjutásra, de az utolsó öt percben a fővárosi zöld-fehérek Cissé és Szevikjan egy-egy góljával fordítottak és továbbjutottak.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS