Ellenállhatatlan volt a Fradi, sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte

2024. május. 26., 22:14   |    

Ellenállhatatlan volt a Fradi, sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte

Az FTC-Telekom idénybeli talán legjobb teljesítményét nyújtva 4-0-ra legyőzte az ETO FC-t a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a Groupama Arénában, s a 2023–2024-es idény bajnoka lett. Jadyn Edwards mesterhármast szerzett.

A bajnoki döntő Groupama Arénában megrendezett harmadik felvonásán a Ferencváros semmit sem bízott a véletlenre, már a 10. percben megszerezte a vezetést, Jadyn Edwards a tizenhatoson kívülről lőtte a labdát Borók Dorina kapujába, 1-0. Bár a találkozó első perceiben az ETO-nak volt két ígéretes kísérlete, az FTC-Telekom a gólja után jelentős fölénybe került, uralta a játékot.

Az első félidő hajrájában Borók Dorina kétszer is ügyesen védett, de a másodjára kipattanó labdát Jadyn Edwards a hálóba küldte (2-0). Ez volt az első félidő utolsó fontos momentuma. Az amerikai légiós a téli érkezése óta mindössze egyszer, a Fehérvár elleni 6-1-es bajnokin szerzett egy mérkőzésen két gólt. A gólnál azért is bizonytalankodott az ETO védelme, mert Kovács Laurát a partvonalon kívül ápolták.

Az 56. percben alighanem végleg elveszítette minden reményét a győri csapat. Túróczy Anna a balhátvéd helyéről küldött pontos beadása után az érkező Jadyn Edwards tíz méterről a kapuba belsőzte a labdát. Mesterhármast ért el.

Az ETO támadott, de egyetlen ziccert sem tudott kialakítani, a Ferencváros ellentámadásai veszélyesebbek voltak. A 74. percben Bozsik rohant egy kiugratás után a labdára, Borók Dorina megelőzte egy picit, de éppen hátrafutó védőjére, Savanya Csillára pattant a labda, öngól (4-0).

Az első mérkőzés elveszítése után az Albert Flórián által irányított FTC-Telekom két győzelemmel fordított, így sorozatban ötödik bajnoki címét szerezte. A győriek azzal vigasztalódhatnak, hogy a kupát idén is ők hódították el, valamint Vachter Fanni személyében ők adták a bajnokság gólkirályát.

Ferencváros-ETO FC Győr 4-0 (2-0)
A Ferencváros 2-1-re nyerte meg a két nyert meccsig tartó finálét


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS