Elvette a Fradi veretlenségét a Paks, Újpest-siker Egerszegen

2024. október. 06., 20:21   |    

Elvette a Fradi veretlenségét a Paks, Újpest-siker Egerszegen

A Paksi FC remekül kezdett a Ferencváros ellen, majd a második félidőben hatékonyan védekezett, a címvédő pedig nem találta a tolnaiak játékának ellenszerét, így megérdemelt hazai siker született. Az Újpest hamar eldöntötte a három pont sorsát a ZTE otthonában.

Zalaegerszegi TE FC-Újpest FC 0-2 (0-2)

Remekül kezdett az Újpest, amely már a negyedik percben betalált, de ezt a gólt a labdaszerzéskor elkövetett szabálytalanság miatt még érvénytelenítette a bíró, nem sokkal később viszont egy bal oldali szöglet után tényleg vezetést szereztek a fővárosiak Brodic fejesével. Bő negyedóra elteltével megduplázta előnyét a lila-fehér csapat, mert a Medgyes kezezéséért megítélt büntetőt Ljujic magabiztosan értékesítette. Ezt követően viszont fordult a kocka, a hazaiak ziccereket dolgoztak ki, Mim egymaga egyenlíthetett volna, csakhogy hat méterről óriási helyzetben kétszer sem találta el a kaput. A szünetig hátralévő időben is fölényben futballoztak a zalaiak, de hasonlóan nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Térfélcserét követően mindkét csapat előtt adódtak nagy helyzetek, de a ZTE járt közelebb a szépítéshez: Medgyes lövése a keresztlécen csattant, egy ízben pedig Piscitelli védett nagyot. Az első húsz percet leszámítva a kék-fehérek hiába játszottak jobban és veszélyesebben, minden helyzetüket kihagyták, ezért a lehetőségeivel jobban sáfárkodó, illetve szervezetten és fegyelmezetten védekező Újpest 15 év után elvitte mindhárom pontot Zalaegerszegről, amely így kieső helyre esett vissza a tabellán. A lila-fehérek sikerükkel öt kör óta veretlenek, ebben a periódusban pedig mindössze egyetlen gólt kaptak.

Paksi FC-Ferencvárosi TC 3-1 (2-0)

Még két perc sem telt el, és vezetést szerzett a Paks: Vécseinek a bal összekötő helyéről, távolról leadott lövésénél Dibusz nagyot védett, a kipattanót a másik oldalról, ugyancsak a 16-oson kívülről Osváth lőtte rá, a labda pedig Ramírezen megpattantva a kapuba vágódott. Agresszív letámadással kezdett a Paks, ez megzavarta a fővárosi csapatot, amely azonban a félidő felénél átvette az irányítást. Vargának volt egy ígéretes kiugrása, de nem tudta góllal zárni az akciót. Az ekkor már kevesebbet támadó Paks viszont növelte előnyét: Osváth jobb oldalról kanyarította be a labdát, Böde érkezett középen, és két védő között, szinte felugrás nélkül, 10 méterről a kapu bal oldalába fejelt. Az egymás után erős ellenfelekkel találkozó FTC sok hibával játszott az első félidőben, a motivált Paks pedig remekül használta ki a helyzeteit. Pascal Jansen a második 45 percre három helyen változtatott a vendégek összeállításán. Nagy volt a ferencvárosi fölény, ez pedig viszonylag gyorsan eredményre vezetett: Saldanha és Varga szép előkészítése után Kady közelről passzolt a kapuba. Úgy tűnt, hamar összejöhet az egyenlítés is, de pár perccel később a csereként beállt Tóth Barna szép fejessel visszaállította a kétgólos különbséget, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A tolnai csapat továbbra is százszázalékos otthon, a Ferencvárosnak viszont megszakadt a remek sorozata, hat megnyert mérkőzés után először vesztett pontokat a bajnokságban. Az FTC maradt az élen, de csak jobb gólkülönbséggel, a Paks pedig visszaszerezte a forduló előtti harmadik helyét.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS