Fejér megyei rangadóval kezdődik a 4. forduló

2023. augusztus. 18., 10:18   |    

Fejér megyei rangadóval kezdődik a 4. forduló

A Mezőkövesd–Ferencváros mérkőzés elhalasztása miatt péntektől hétfőig öt mérkőzést játszanak az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Köztük a Fejér megyei rangadót, amelyet a Puskás Akadémia fogadja a Fehérvárt.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FEHÉRVÁR FC
(Péntek, Pancho Aréna, 18.00)
A múlt héten a Groupama Arénában győztes Puskás Akadémia három mérkőzése után hét ponttal áll, de érdekes, hogy a két idegenbeli nyerte meg, otthon az Újpesttel döntetlent játszott. A Fehérvár gyengén kezdte a bajnokságot, eddig még nem szerzett pontot, Az egyedüli nullapontos a mezőnyben. Nem sikerült eddig javítania gyenge 2023-as idegenbeli mérlegén. A Puskás Akadémia ellen a legutóbbi kilenc (!) tétmérkőzésen nyeretlen maradt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Péntek, ZTE Aréna, 20.15)
A ZTE az eddigi két hazai meccséből az elsőt elveszítette, a másodikat, az MTK ellenit, megnyerte. A kék-fehérek után most a másik újoncot fogadja. A DVTK mindössze egy idegenbeli mérkőzést teljesített eddig a szezonban, de az nagyszerűen sikerült: 4-2-re győzött a borsodi derbin, a Mezőkövesd otthonában.

MTK BUDAPEST–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.45)
Még négy nyeretlen van a mezőnyben, ezek közül az egyik az MTK, amelyik eddig világos képletet írt fel: hazai pályán kétszer is döntetlent játszott, idegenben vereséget szenvedett. Két gólt szerzett eddig, mindkettőt Németh Krisztián jegyezte. A KTE egyszer halasztott, így csak két mérkőzésen van túl, mindkettőn győzött, előbb a Kisvárda, majd a Fehérvár ellen. A lila-fehérek, a tavaszi találkozókat is tekintetbe véve, a legutóbbi két idegenbeli bajnoki mérkőzésüket elvesztették, ráadásul mindkettőt Budapesten.

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Paks, 20.00)
A Paks mind a két eddigi mérkőzésén döntetlent játszott, a nyitányon 1-1-re végzett az MTK pályáján, majd ugyanezzel az eredménnyel mehetett haza Diósgyőrből. Az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében először szerepel pályaválasztóként. Tavasszal, otthon, az utolsó két bajnoki meccsén szerzett gól nélkül maradt, összesen egy pontot szerzett. Az Újpest az első fordulóban a Fehérvár ellen aratott győzelem óta kétszer is döntetlent játszott. Az egyetlen eddigi idegenbeli mérkőzése 3-3-s döntetlent hozott a Pancho Arénában. Pakson legutóbb 2022 áprilisában tudott nyerni.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Hétfő, Nagyerdei Stadion, 20.15)
A DVSC még százszázalékos a bajnokságban (két mérkőzés, két győzelem), ugyanakkor a nemzetközi kupában mind a két hazai mérkőzését elveszítette. Igaz, az OTP Bank Ligában viszont nagyon jó a mérlege pályaválasztóként, a legutóbbi öt mérkőzésen 13 pontot szerzett. A Kisvárda győzelemmel kezdte a bajnokságot Zalaegerszegen, azóta egyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott. A legutóbbi, az MTK elleni 0-0 óta edzőt váltott a csapat, Milos Kruscsics helyére Gerliczki Máté került. A találkozót eredetileg Kisvárdán játszották volna, de a gyep bakteriális fertőzöttsége miatt felcserélték a pályaválasztói jogot.

MEZŐKÖVESD–FERENCVÁROS
(December 6-ra elhalasztva)

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS