Ferencváros-Honvéd: a kapott gólokban a legnagyobb a különbség

2021. december. 17., 18:52   |    

Ferencváros-Honvéd: a kapott gólokban a legnagyobb a különbség

Szombaton a Ferencváros és a Honvéd összecsapásával veszi kezdetét az OTP Bank Liga idei utolsó fordulója. A két csapat eddigi statisztikái alapján vizsgáltuk meg, hogy mire lehet számítani a derbin.

A két csapatot négy hely és 12 pont választja el egymástól a tabellán, szerzett gólokban azonban minimális a különbség: a Honvéd 30, a Ferencváros 31 gólnál jár. A kapott találatokban viszont jelentős a differencia, a zöld-fehérek 12-szer, a kispestiek 31-szer készülhettek gól utáni középkezdéshez.

A Honvéd annak a három csapatnak az egyike, amely több gólt szerzett az első félidőben, mint a másodikban (17-13), kapott góljai nagy részét viszont a szünet után szenvedte el (12-19). A Fradi esetében feltűnő, hogy a félidők második felét nyomja meg a csapat, ekkor lőtte a legtöbb gólját, és kapta a legkevesebbet.

Mindkét csapat domináns futballra törekszik, a Ferencváros átlagban 59%-ban birtokolta a labdát eddigi meccsein (az a legmagasabb érték a mezőnyben), de a Honvéd 53%-os labdabirtoklása is dobogós helyet jelent ebben a statisztikai mutatóban. Passzok számában, köztük a támadást építő passzokban viszont a Fradi jelentős fölényben van a kispestiekkel szemben. A zöld-fehérek a beadásokban a második helyen állnak az összesített statisztikában (17,16/meccs), a tizenhatoson belüli labdaérintésekben (21,6/meccs) és cselekben (29,14/meccs) pedig az elsők, utóbbi mutatóban a Honvéd az utolsó helyen áll eddigi mérkőzései alapján.

A Honvéd letámadási intenzitásban viszont a második a mezőnyben, megelőzve a Fradit is, amely harmadik ebben a mutatóban. A kispestiek a blokkolt lövések tekintetében is a második helyen állnak (3,72/meccs), valamint több szögletet végeztek el szombati ellenfelüknél (91-89), és minden más csapatnál több szabálytalanságot szenvedtek el eddigi meccseiken.

A Ferencváros végezhette el a legtöbb büntetőt az idény során (9-et, de csak 6-ot értékesített), míg a Honvéd négy büntetőt lőhetett, de azt mind gólra is váltotta. A kispestiek élen állnak a kapura lőtt szabadrúgások terén is a ligában (16), a Fradi kilencszer próbálkozott közvetlenül szabadrúgásból a gólszerzéssel.

A zöld-fehéreknek elsősorban a kirobbanó formát mutató Honvéd-csatárra, Nenad Lukicra kell figyelniük, aki 12 góljával a második a mesterlövészek között, a Fradinál Ryan Mmaé 8, Uzuni 6 gólt szerzett eddig. Gólpasszokban is Mmaé és Nagy Dominik (4-4) csapata legjobbja.

A két csapat szeptemberi összecsapásán a Fradi 1-0-ra győzött, de a Honvéd birtokolta többet a labdát (53%-ban), igaz, ebben közrejátszott, hogy a zöld-fehérek a 23. perctől emberhátrányban játszottak.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS