Futsal: Ismét kupagyőztes a Haladás

2024. május. 12., 19:56   |    

Futsal: Ismét kupagyőztes a Haladás

A címvédő Haladás sorozatban harmadszorra hódította el a férfi futsal Magyar Kupát, miután vasárnap 3-0-ra felülmúlta a Veszprémet a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

A szombathelyiek rohamával indult a mérkőzés, az első tíz percben többször is megtornáztatta Spandler Mátyást a címvédő, de a veszprémi kapus és a védelem is állta a sarat. A félidő derekához közeledve próbált letámadni a Veszprém, és a 11. percben Lux Bence Gábor meg is zörgette az ellenfél oldalhálóját, de egyik oldalon sem sikerült betalálnia a csapatoknak. Az első félidő hajrájában a válogatott Alasztics Marcell egy ütközésben megsérült, azonnal le kellett cserélni, és nem folytatta tovább a találkozót – de a szünet után az oldalvonal mellett szurkolt tovább csapattársainak.

A második félidőben is a Haladás ragadta magához az irányítást, és a 22. percben Vatamaniuc-Bartha Dávid találatával megszerezte a vezetést, majd alig egy perccel később Rutai Balázs terelte be a lecsorgó labdát Spandler kapujába, ezzel már 2-0-ra vezetett a Haladás. A következő percekben fokozódott a hangulat, ezért több sárga lapot is kiosztott a játékvezető. Ez azonban a játék képén nem változtatott, és a hajrában is inkább a Haladás dominált. Vas Ádám lövése a kapufáról vágódott le, majd Henrique Diniz cselezte ki az emberét, és tette oda Dróth Zoltán elé a labdát, aki szintén kapufát talált, de onnan már menthetetlenül a hálóba vágódott a labda (3-0).  

„Ez volt a tizedik Magyar Kupa-győzelmem, nagyon tudok örülni mind a tíznek és nagyon büszke vagyok a srácokra, mert nagyot harcoltunk ma. Egy igazi kupamérkőzés volt, ahol mi számítottunk esélyesnek, bár az első félidőben még nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket, egy picit görcsösek voltunk. Majd a második félidőben már sikerült gólokat szereznünk és megnyugodott a csapat, utána pedig mondhatni örömjáték lett a vége” – mondta Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak, majd azt is megjegyezte, hogy nem nyújthatják túl hosszúra az ünneplést, mivel pénteken már a bajnoki döntőben lépnek pályára a Kecskemét ellen.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2024. 08. 30. 20:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 08. 31. 17:45
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 08. 31. 20:00
DVTK Stadion
2024. 09. 01. 15:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 09. 01. 17:30
Paksi FC Stadion
2024. 09. 01. 19:45
Groupama Aréna


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS