Férfi futsal NB I – A címvédő, a Veszprém és az Újpest is győzelemmel folytatta szereplését

2024. augusztus. 16., 21:49   |    

Férfi futsal NB I – A címvédő, a Veszprém és az Újpest is győzelemmel folytatta szereplését
Fotó: A Vehir.hu Futsal Veszprém közösségi oldala

A címvédő Haladás a Nyíregyházát, a Veszprém a DEAC-ot, míg az Újpest az Aramis SE-t győzte le pénteken a férfi futsal NB I második fordulójában.

Bár hazai pályán a nyíregyháziak kerültek előnybe, a szombathelyiek végül 4-1-re legyőzték az előző kiírás bronzérmesét, így magabiztosan hozták el a három pontot a Continental Arénából.

"Mindkét csapat komoly tudással rendelkezik, de úgy gondolom, hogy mi több gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki" - mondta Felipe Conde, a Haladás vezetőedzője, míg Lovas Norbert a nyíregyháziak trénere szerint együttese egyenrangú ellenfél volt a játékban, viszont a szombathelyiek élesebbek voltak. 

A Veszprém is folytatta menetelését, a nyírbátori 7-0-s siker után ezúttal a Debrecent múlta felül hat góllal, így továbbra is a tabella éléről várja a folytatást. A gólgyártást az éppen Debrecenből érkező Thiago kezdte meg a Március 15. úti Sportcsarnokban, majd az első félidőben Tatai József és Dorogi Benjamin is betalált. A fordulás után pedig Horváth Benedek, Lux Gábor és Matheus Ferreira révén  megduplázta góljainak számát Fehér Zsolt alakulata. 

Az Aramis és az Újpest összecsapásán sokáig váratott magára az első találat, a 16. percben végül a hazaiak törték meg gólcsendet. A szünet után egyenlítettek a lila-fehérek, majd a hajrában két góllal biztosították be 3-1-es győzelmüket.

A Magyar Futsal Akadémia az újonc Rubeolát győzte le 6-1-re Újbudán, ahol Tarpai Dániel mesterhármasig jutott. 

A Berettyóújfalu is megszerezte első sikerét a szintén újonc TFSE ellen, melynek azért sikerült megnehezítenie Turzó József együttesének a dolgát. Az MVFC 7-4-re nyert hazai pályán.

"Annak ellenére, hogy 11 gól született és ebből hetet mi rúgtunk, nem játszottunk jól. Rengeteg hibával játszottunk, sajnos könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek és elöl pontatlanok voltunk, pedig most pozitívnak kellene lennem" - mondta a meccset követően Turzó József, ezzel szemben a rivális csapat edzője, Németh Péter örült annak, hogy együttese mert játszani és a pontrúgásokból veszélyeztetni is  tudott.

A Kecskemét gólzáporos mérkőzésen tudta felülmúlni a Nyírbátort. A kecskemétiek Suscsák Máté duplájával kezdték a találkozót, majd Bíró Attila is betalált, ezt követően szépített, majd egy gólra zárkózott a házigazda, de a betegségből visszatérő Aleksandar Tomic még a szünet előtt megszerezte a vendégek negyedik találatát. A fordulás után Haász Benjamin növelte 5-2-re az előnyt, majd a másik oldalon Nagy Bence mesterhámasig jutott, de közben Pál Patrik megakadályozta az egyenlítésben, így a Nyírbátor végül 6-5-re kikapott.

Férfi Futsal NB I. 2. forduló

Sorsolás
2024. 08. 16. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 08. 16. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza
2024. 08. 16. 18:30
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 08. 16. 18:30
Március 15. úti Sportcsarnok
2024. 08. 16. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 08. 16. 19:50
Aramis SE Futsal Csarnok


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS