Férfi futsal NB I – A címvédő győzelemmel, az újoncok vereséggel rajtoltak

2024. augusztus. 12., 22:29   |    

Férfi futsal NB I – A címvédő győzelemmel, az újoncok vereséggel rajtoltak
Fotó: Haladás VSE közösségi oldala

Vereséggel mutatkoztak be az újoncok a férfi futsal NB I. első fordulójában, míg a címvédő Haladás és a döntőre pályázó Veszprém is nagyarányú győzelemmel nyitotta a 2024/25-ös szezont.

A nyitóforduló pénteken az előző idény ezüstérmesénél, a ScoreGoal Kecskemétnél rajtolt. Még a mérkőzést megelőzően Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Mersich Péter adta át Kajtár Mátyásnak a tavalyi évi kimagasló teljesítményéért az Év Felfedezettje díjat.

A hazaiak Fekete Márk duplája ellenére végül 4-2-es vereséget szenvedtek az Aramis SE-től, melynél Bognár Bence szintén két gólig jutott, mellette pedig Bogdán Rajmond Márk és Büki Baltazár is betalált.

Másnap a szombathelyiek is megkapták elismerésüket az előző szezonban mutatott kiemelkedő teljesítményükért, ezt követően a Haladás magabiztos játékkal mutatta meg, hogy ott folytatja, ahol májusban abbahagyta. Az első félidő végén már 3-1-re vezetett a házigazda, majd a fordulás után hat gólig meg sem állt a Nyírbátor ellen, amely a 35. percben szépíteni tudott, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid állította be a 7-2-es végeredményt.

„Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben akadtak hibák, de ez teljesen normális az első találkozón. Rengeteg mérkőzés áll még előttünk, és biztos vagyok benne, hogy folyamatosan fejlődni fogunk” – mondta Felipe Conde a mérkőzést követően.

A Veszprém 7-0-s kiütéses győzelmet aratott hétfőn a Magyar Futsal Akadémia otthonában. A vendégek magabiztosan uralták a találkozót, amelyen - a Debrecenből érkező - Tóth Attila mesterhármasig jutott. A nagy gólkülönbségnek köszönhetően pedig a tabella éléről várják a pénteki folytatást. 

A nyitókör egyetlen döntetlenjét a Berettyóújfalu-Nyíregyháza találkozó szolgáltatta, amely 2-2-vel ért véget. A vendéglátók edzője, Turzó József szerint olyan, mintha el sem ment volna a  Berettyóújfalutól, azonban sok minden változott és még nem ott tart csapatával, ahol szeretne, mindenesetre lépegetnek előre, és szépen lassan megismerik egymást és a játékhelyzeteket is a játékosai. 

Az egyetemek csatájából pedig a DEAC jött ki jobban, annak ellenére, hogy az első félidőben a TFSE került előnybe. A fordulás után viszont a Debrecen volt pontosabb, és végül 4-1-re legyőzte az újoncot. A házigazda utolsó két találata pedig rendkívül látványosra sikerült. 

Újpesten az élvonalba visszatérő Rubeola csapata 5-1-re kikapott az első forduló zárómérkőzésén.

"Nagy volt a bizonyítási vágy a csapatban. Sok néző előtt, hazai pályán akarták megmutatni mire képesek, és ezt azért imitt-amott meg is mutatták, csak még kicsit túlzott a kapkodásuk" - mondta  Szente Tamás Lajos, az Újpest vezetőedzője. 

Férfi Futsal NB I. 1. forduló

Sorsolás
2024. 08. 09. 18:00
Messzi István Sportcsarnok
2024. 08. 10. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 08. 12. 18:30
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 08. 12. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 08. 12. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 08. 12. 20:45
UTE Atlétikai Stadion

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS