Férfi futsal NB I - A hajrában szerzett góllal nyert az Újpest

2024. október. 21., 23:15   |    

Férfi futsal NB I - A hajrában szerzett góllal nyert az Újpest
Fotó: Újpest Futsal Club

A hajrában szerzett góllal az Újpest 2-1-re legyőzte hazai pályán a Veszprémet, így a vendégegyüttesnek nem sikerült megtörnie hat mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát a férfi futsal NB I tizedik fordulójában.

A bajnokságban jelenleg második helyen álló Újpest a 7. percben szerezte meg a vezetést, a félidőhöz közeledve egyenlíthetett volna a Veszprém, de lövése a kapufán csattant, így egygólos újpesti vezetéssel vonultak vissza a csapatok az öltözőbe. A szünet után Javier Rodríguez együttese a 26. percben egyenlített, majd a lila-fehérek is kapufát találtak, de a hajrában Czerman Márk ismét bevette a vendégek kapuját. A veszprémiek öt a négy elleni játékra váltottak és 10 másodperccel a vége előtt kiharcoltak egy szabadrúgást is, ebből azonban már nem sikerült egalizálniuk. 

Az előző szezonban ezüstérmes Kecskemét már a 6. percben hátrányba került a Magyar Futsal Akadémiával szemben, de Bíró Attila duplájával végül felülmúlta az MFA-t a Messzi István Sportcsarnokban.

A hétfői zárómérkőzésen ugyan a sereghajtó TFSE került előnybe a Nyíregyháza ellen, de a szünetig egyenlített, a második félidőben pedig fordított az előző kiírás bronzérmese. A folytatásban a vendégeknél Öreglaki Norbert a 200. NB I-es gólját, míg a válogatott Szabó Lajos mesterhármast szerzett, így csapatuk 6-4-es győzelmet ünnepelhetett a fővárosban. 

A címvédő érvényesítette a papírformát és magabiztos győzelmet aratott az újonc Rubeolával szemben. A pénteki találkozón Dróth Zoltán és Körmendy Gábor is duplázott, emellett még négy szombathelyi játékos is betalált. A vendégek egy szépítő találatot szereztek, így a házigazda végül 8-1-es sikert aratott.

A forduló nyitómérkőzésén a Berettyóújfalu az Aramis ellen lépett pályára és már az elejétől kezdve próbálta irányítani a játékot, ennek az első félidő végén meg is lett az eredménye, mivel a 20. percben megszerezték a vezetést. A fordulás után viszont egyenlített, majd fordított a budaörsi alakulat. Turzó József csapata pedig az utolsó percben tudott pontot menteni (2-2).

A DEAC gól nélküli döntetlent játszott a Nyírbátorral, a vendégek kispadján pedig már nem volt jelen Elek Gergő vezetőedző. A nyírségi csapat másnap bejelentette, hogy a továbbiakban a portugál José Gerardo irányítja az együttest, amely jelenleg 16 ponttal a hetedik a tabellán.

Férfi Futsal NB I. 10. forduló

Sorsolás
2024. 10. 18. 18:00
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 10. 18. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 10. 18. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 10. 21. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 10. 21. 20:45
UTE Atlétikai Stadion
2024. 10. 21. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Hármas sorozatokban halad az MTK, betonvédelem Újpesten
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kedden a házigazda ellen kezd a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Tízgólos meccse után élen a Kisvárda

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS