Férfi futsal NB I – A nem várt siker és a címvédés fényében is a csapat együtt tartása a cél

2024. május. 31., 17:31   |    

Férfi futsal NB I – A nem várt siker és a címvédés fényében is a csapat együtt tartása a cél
Fotó: A Haladás VSE és a ScoreGoal Kecskemét közösségi o

Nem sokkal a férfi futsal NB I-es döntőjét követően a címvédő Haladás részéről Alasztics Marcell, míg a bajnoki ezüstérmes ScoreGoal Kecskemét részéről Koós Károly vezetőedző értékelte az idényt, és osztotta meg előzetes céljait a következő szezonra.

Koós Károly az mlsz.hu-nak kiemelte, hogy nagyon mélyről indult a klub – mivel 2017-ben még az NB II-es bennmaradásért küzdött -, de évről évre szemmel látható volt a fejlődés, amelyet most egy nem várt siker bizonyított. A szakember elmondta, hogy két évvel ezelőtt a vezetőséggel úgy érezték, túlnőtt rajtuk a klub, ekkor váltás következett, és amikor Koós visszakerült a csapathoz, új kollégát kapott Marko Gavrilovic sportigazgató személyében, akivel azóta is jól működnek együtt.

Elmondása szerint ezen a nyáron fiatal, céltudatos csapatot építettek, amelytől azt kérték a szezon elején, hogy legyenek fogékonyak a munkára, és akkor az alapszakaszt követően megcélozhatják a felsőházat. Ez annyira jól sikerült, hogy a negyedik helyen fordultak rá a rájátszásra, amelyben az első hét találkozón veretlenek maradtak, majd ezt követően is csak a Haladástól kaptak ki.

„Azt éreztük, hogy Fortuna is fogja a kezünket, mert gyakorlatilag az utolsó mérkőzésen 10 másodperccel a vége előtt szereztük azt a találatot, amivel biztosítottuk a helyünket a döntőben” – mondta Koós Károly, majd a döntővel kapcsolatban hozzátette, minden pillanata csodálatos élmény volt, amit semmivel sem lehet összehasonlítani. Ettől függetlenül szomorúak, hogy nem sikerült az utolsó lépést megtenni a végső győzelem felé, de maximálisan elégedettek ezzel a teljesítménnyel.

„Azt gondolom, hogy a lélektani előny nálunk volt 4-4-nél, ezt azonban nem sikerült kihasználni, és ez fájt a legjobban a csapatnak. Óriási melóval, háromgólos hátrányból visszajöttünk, de nem tudtunk még egy lépést tenni afelé, hogy esetleg megnyerjük ezt a párharcot. Bár a könnyek mögött szerintem örömkönnyek is voltak” – mondta a kecskeméti vezetőedző, aki a következő évben szeretné együtt tartani a csapatot, ez azonban nehéz lesz, mivel az eredménnyel az érdeklődés is megnőtt a játékosai iránt, de új igazolásokban is gondolkodik, tervei szerint minden posztra igazolnának még egy játékost. A kecskemétiek a következő kiírásra – az idei szezonhoz hasonlóan - egyelőre a felsőházi rájátszást célozták meg.

A Haladás válogatott kapusának, Alasztics Marcellnek már korábban is feltűnt a hirös városiak fejlődése, és egyáltalán nem lepődött meg, hogy velük kerültek szembe a fináléban. A szombathelyiek kapusa szerint a szezon során egyre jobban teljesített a Kecskemét, és csak idő kérdése volt, mikor harcolják ki a döntőbe kerülést. A kupagyőzelmet követően pedig meg is lepték a szombathelyi együttest, ugyanis a Haladás hazai vereséggel (3-1) kezdte a döntős párharcot.

„Nagyon fájó volt az a vereség, mert jó állapotban voltunk, úgy éreztük, felkészültek vagyunk, mégis fásultak voltunk egy kicsit a pályán. Nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottunk volna, de a kulcspillanatokban jobban reagált a Kecskemét” – mondta Alasztics, majd hozzátette, a mérkőzés utáni csapatmegbeszélés nagyot lendített rajtuk, és a következő két mérkőzésen már ők irányították a találkozót, és hozták is a papírformát (3-1 majd 4-1).  

Az utolsó meccsen már 4-1-re vezettek, amikor elmondása szerint azt gondolták, hogy innen már nem tud visszajönni a Kecskemét, ez azonban nem így alakult, és Dróth Zoltán értékelésével egyetértve – amelyet közvetlen a mérkőzés után adott az M4 Sportnak - szerinte is a rutin billentette végül feléjük a mérkőzést (5-4), amely rengeteg gólt, ezáltal jó hangulatot is hozott.

Alaszticsék jövőre is címet védenének, ehhez azonban nekik is együtt kell tartani a csapatot, amely szerinte az utóbbi években bebizonyította, hogy győztes mentalitású alakulat.

A 68-szoros válogatott hálóőrt a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezős sorsolásról is kérdeztük, amely során a magyarok Szlovéniával, Montenegróval és Norvégiával kerültek egy csoportba.

„Régóta nem játszottunk ezekkel a csapatokkal, de nem lebecsülve őket, kaphattunk volna erősebb ellenfelet is az első kalapból, gondolok itt a spanyolokra vagy a portugálokra. Azt gondolom, hogy az elmúlt fél-egy évben sok fiatal tehetséges játékos mutatkozott be a válogatottban, és még ott vannak a rutinosabb játékosok is, akik mind jól teljesítettek. Ebből a játékosállományból jó csapatot lehet összeválogatni. Nemzetközi szinten nincs könnyű mérkőzés, de ha beleadunk mindent, és jól sikerül a felkészülés, akkor jó esélyeink vannak. Nekem még nem sikerült nagyobb világeseményre kijutni, de vannak olyanok a csapatban, akiknek már igen. Nagyon boldog lennék, ha ezúttal az én közreműködésemmel összejönne ez a bravúr.”


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS