Férfi futsal NB I – A Veszprémnek és a Haladásnak is véget ért a veretlensége

2024. szeptember. 13., 22:26   |    

Férfi futsal NB I – A Veszprémnek és a Haladásnak is véget ért a veretlensége
Fotó: Haladás VSE közösségi oldala

A forduló előtt még listavezető Veszprém és a címvédő Haladás is hazai pályán szenvedett vereséget pénteken a férfi futsal NB I ötödik fordulójában, az Újpest pedig egy döntetlennel átvette a vezetést a tabellán.

A csütörtöki nyitómérkőzésen a Kecskemét magabiztos, 4-2-es sikert aratott hazai pályán a Debrecennel szemben. Az előző szezon ezüstérmese Pál Patrik révén a 8. percben vette be először a vendégek kapuját, majd a szünetig a kecskemétiek két másik válogatott játékosa, Fekete Márk és Kajtár Mátyás is betalált. A fordulás után magasabb tempóba kapcsoltak az együttesek, ennek köszönhetően mindkét oldalon akadtak ígéretes helyzetek, előbb a kecskemétiek növelték az előnyt, majd a DEAC két góllal szépített. A kecskemétiek ezzel sorozatban a negyedik győzelmüket aratták az élvonalban.

A Nyíregyháza kiélezett mérkőzésen három pontot rabolt a Magyar Futsal Akadémia otthonából, a nyírségiek Rodrigues Emanoel Joao mesterhármasával nyerték meg a találkozót.  

Turzó József együttese győzelemmel távozott Szombathelyről, mivel 3-1-es sikert könyvelhetett el az eddig veretlen Haladás ellen. A 17. percben Nagy Kevin révén szerzett vezetést a Berettyóújfalu, majd Dróth Zoltán büntetőt hibázott. A fordulás után Ninoslav Aleksic, majd Szalmás Zoltán is betalált, majd a hajrában Vatamaniuc-Bartha Dávid szépített. 

"Nagyon lassúak voltunk a védekezésünkben, nem voltunk jók hátul, pedig ez az első négy fordulóban működött. A második labdákat sem tudtuk begyűjteni, ami a kapus dolgát sem könnyítette meg. Összességében a meccs kulcsa a koncentráció volt" - mondta Felipe Conde, a szombathelyiek trénere. 

A Veszprém szezonkezdeti lendületét pedig az Aramis SE állította meg az ötödik fordulóban. A pénteki meccs 14. percében mindkét oldalon esett egy-egy gól, majd a szünet után csak a vendégek voltak eredményesek, és végül 3-1-re múlták felül Fehér Zsolt együttesét.

A forduló végére így már csak az Újpestnek maradt reménye megőrizni veretlenségét, de az újonc TFSE már az első félidőben kétgólos előnybe került. A folytatásban három találatra növelte előnyét Németh Péter alakulata, viszont a lila-fehérek ezek után sem adták fel a küzdelmet, és pontosan egy perccel a végső dudaszó előtt 3-3-ra egyenlítettek. Az utolsó percben már nem esett gól, a TFSE ezzel megszerezte első pontját a bajnokságban, míg az Újpest megőrizte veretlenségét és 13 ponttal a tabella élére állt.   

"Sokkal frissebbek voltak a TFSE játékosai, ezért kellett hozzányúlnunk az öt a négy elleni játékhoz a második félidőben. Szerintem itt ha két napig játszottunk volna, akkor sem rúgtunk volna gólt négy a négybe" - mondta Szente Tamás, a listavezető edzője. A másik oldalon pedig az egyetemisták edzője elárulta, hogy nem látták még ezzel a taktikával játszani az újpestieket, így nem tudtak mire készülni. 

A sereghajtó és szintén újonc Rubeola pedig 5-0-ra kikapott a Nyírbátortól. 

"Nálunk meccsről meccsre jelen van az a probléma, hogy az elején belealszunk a mérkőzésbe, és ez sajnos most is így volt. Aztán kicsit össze tudtuk szedni magunkat, és helyzeteket alakítottunk ki, ami szerintem már egyre jobban megy. A csapaton észre lehet venni a fejlődést, de nyilván kell még idő ahhoz, hogy összeszokjunk és csapattá kovácsolódjunk"  - mondta Beteschek Krisztián, a Rubeola játékosa. 

Férfi Futsal NB I. 5. forduló

Sorsolás
2024. 09. 12. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 09. 12. 19:00
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 09. 13. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 09. 13. 18:30
Március 15. úti Sportcsarnok
2024. 09. 13. 20:45
UTE Atlétikai Stadion
2024. 09. 13. 20:45
Kucsa Tamás Városi Sportcsarnok (Veresegyház)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS