Férfi futsal NB I – Átvette a vezetést a címvédő

2024. szeptember. 27., 21:02   |    

Férfi futsal NB I – Átvette a vezetést a címvédő
Fotó: Haladás VSE közösségi oldala

A címvédő Haladás a mostanáig veretlen Újpest legyőzésével a tabella élére ugrott a férfi futsal NB I nyolcadik fordulójában.

A Haladás a 4. percben kétszer is betalált a lila-fehéreknek, akik egy öngólnak köszönhetően szépítettek, de a szombathelyi gárda még a szünetig visszaállította a kétgólos előnyt. A fordulás után egy újabb hazai találat következett, majd Dróth Zoltán 4-1-re módosította az állást. A folytatásban Szente Tamás együttese egy gólra faragta a hátrányát, de egyenlíteni már nem tudott, így elszenvedte idénybeli első vereségét.

"Rangadóhoz méltó mérkőzés volt mind a hazai csapat, mind a mi részünkről. Sajnos megint 4-1-ről kellett hajráznunk. A legutóbbi három fordulóból kétszer is hátrányból dolgoztunk, és most is megvolt a labdánk az egyenlítéshez, de sajnos most nem úgy hozta az élet. Dolgozunk tovább, örülünk, hogy ki-ki meccset tudtunk csinálni belőle, sajnos most a pontszerzés nem jött össze. Csináljuk tovább, és a válogatott szünet után megpróbálunk további pontokat gyűjteni" - mondta Czerman Márk újpesti játékos.

Kecskeméten az előző kiírás ezüstérmese a Veszprémmel csapott össze, és a várakozásoknak megfelelően gólgazdag mérkőzést láthattak a helyszínre látogatók. Az első félidőben ugyanis négy gólt szereztek a vendégek, a hazaiak pedig kettő helyzetüket értékesítették. A fordulás után sikerült még közelebb zárkóznia a vendéglátóknak, majd kisbüntetőből egyenlítettek (4-4). A hajrában Spandler Mátyás két büntetőt is kivédett, azonban akcióból még kétszer betaláltak a kecskemétiek, ezzel megfordították a mérkőzést.  
Marko Gavrilovic a mérkőzést követően magyarul értékelt, Fehér Zsolt viszont nem volt megelégedve a játékvezetők ítéleteivel. 

Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, mégis a Berettyóújfalu érvényesítette a papírformát és magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Magyar Futsal Akadémiával szemben. A Berettyó ezzel előlépett a tabella ötödik helyére. 

A DEAC 8-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Rubeola ellen. Tihanyi Csaba debreceni vezetőedző szerint együttese az utóbbi fordulókban a gólszerzés terén került hullámvölgybe, melyből ezen a találkozón sikerült kilépnie. 

A nyírségi derbin szintén nyolcgólos hazai siker született, a Nyíregyháza ugyanis 9-1-re múlta felül a Nyírbátort, amely nem tudta gólra váltani helyzeteit. A vendéglátóknál Öreglaki Norbert ezúttal is duplázott hazai pályán. 

A csütörtöki nyitómérkőzésen az újonc TFSE a második percben egy félpályás góllal nyitotta az Aramis elleni találkozót, ám a vendégek az ötödik percben egyenlítettek, és még a szünet előtt fordítottak. A második félidőben az egyenlítés reményében támadott Németh Péter alakulata, de egy kontratámadásból növelte előnyét az Aramis. Ezt követően ugyan sikerült szépíteniük az egyetemistáknak, de pontot már nem tudtak menteni a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.  

Férfi Futsal NB I. 8. forduló

Sorsolás
2024. 09. 26. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont
2024. 09. 27. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 09. 27. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 09. 27. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 09. 27. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 09. 27. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS