Férfi futsal NB I – Az Aramis is feljebb lépne a felsőházba

2024. július. 18., 15:29   |    

Férfi futsal NB I – Az Aramis is feljebb lépne a felsőházba
Fotó: Aramis SE közösségi oldala

Az előző kiírás nyolcadik helyezettjének, az Aramis SE-nek egyik edzőjével, Horváth Szabolccsal beszélgettünk, aki értékelte a tavalyi szezont az mlsz.hu-nak, emellett pedig már a hamarosan kezdődő 2024/25-ös idény céljairól és a hazai futsal férfi élvonalának erőviszonyairól is szó esett.

Mennyire vagy elégedett az előző szezonnal?

Egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy mi azt elterveztük. Sok sérülés hátráltatott minket és a kulcsjátékosok teljesítménye sem feltétlenül sikerült úgy, ahogy azt mi elvártuk volna. A fiatalok még nem nagyon tudtak felnőni a feladathoz, de nagyon bízom benne, hogy a jövő szezonban ez máshogy alakul majd.

Kevés csapatról mondható el, hogy kizárólag hazai játékosokkal szerepel az élvonalban, ez, illetve az utánpótlásnevelés mennyire fontos számotokra?

Az utánpótlásnevelés akár úgy is fogalmazhatnék, hogy elsődlegesnek kéne lennie mindenhol, mivel ebből lehetne felhozni, illetve beintegrálni a felnőtt csapatba a játékosokat. Az, hogy nincs külföldi játékos, az bizonyos szempontból pozitív dolog, mert több lehetőség jut a fiataloknak, viszont ezzel együtt hátrány is lehet, mivel több csapatnál is kifejezetten jó idegen légiósok szerepelnek, akik akár el is dönthetnek egy-egy mérkőzést - tőlük pedig akár tanulni is lehetne.

Milyen változtatások érintették a csapatot a nyáron?

Igazoltunk is 4-5 játékost, de sajnos távozónk is volt. A csapat létszáma megfelelő, és ha esetlegesen a tavalyi sérüléshullám visszaköszönne, azt most jobban tudnánk kezelni, de hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül.

Mi a cél a következő szezonra?

Egyértelműen a legjobb hat közé szeretnénk kerülni, és ebben a szellemben készülünk már két hete, szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni és bekerülni a felsőházba. Az, hogy onnan hova sikerül odaérnünk az már másodlagos. A realitás talaján maradva azt gondolom, hogy abszolút a középmezőnyt fogjuk erősíteni és egy-egy kiélezett mérkőzésen fog talán eldőlni, hogy felső- vagy alsóházba jutunk.

Az előző szezonban is nagyon szoros volt a küzdelem a felsőházért, szerinted ez idén is így lesz?

Szerintem három meghatározó csapat lesz, akikkel alapvetően senki más nem nagyon fog tudni versenyezni, marad még így három hely a felsőházra és ezekre a helyre akár hat csapat is pályázhat. Ennek fényében tényleg szorosnak képzelem el a következő szezont, de nagyon bízom benne, hogy mi oda tudunk érni.

Melyik ez a három csapat?

Az igazolások alapján a Nyíregyháza ott lesz közöttük és talán jobb szezont is tud futni, mint legutóbb, illetve az erősítések alapján a Veszprém is abszolút esélyes, de tőlük ez el is várható, és természetesen a Haladás. A Berettyóújfalut a sérülések és az eligazolások miatt e mögé a három csapat mögé sorolnám, de minden évben megmutatják, hogy őket sosem szabad leírni. Az nem kérdés, hogy ott lesznek a legjobb hat csapat között, főleg úgy, hogy a Turzó József lett az edzőjük, mert ez egy komoly erősítés számukra, emellett pedig a Kecskemétet, a Debrecent és a Nyírbátort sem szabad leírni. Az biztos, hogy egy nehéz szezonnak nézünk elébe.

Szerinted a TF újoncként milyen erőt képviselhet?

A keretüket annyira nem ismerem, az edzőjüket, Németh Pétert viszont igen, és szerintem ő nagyon sokat tud majd nekik segíteni. Nagyon nehéz egy újonc csapatnak, náluk sincs külföldi és viszonylag tapasztalatlanok, de ha elkapnák az elején a fonalat, akkor akár még meg is tudják borítani ezt a papírformát.

Nemrég Fair Play cselekedet diplomát kaptatok a Haladás elleni mérkőzésen történtek miatt. Aki látta vagy olvasta az esetet, abban megfogalmazódott, hogy nem feltétlen kellett volna egy gólt visszaadni a szombathelyieknek. Hogyan emlékszel vissza az esetre, mi zajlott le a pályán köztetek?

Emlékszem az esetre, kaptam érte hideget is meleget is… pontosan ezeket a mondatokat kaptam, hogy minek kellett visszaadni, hiszen nem történt semmi, de ott a meccs hevében azt gondoltam, hogy talán ez így jobb mindkét csapatnak, illetve a futsalnak egyaránt. Utólag visszanézve a felvételeket már kétes érzéseim vannak, mert szerintem nem találta el az ütközésnél a játékosom a másikat, de nem ez az egy gól döntött arról, hogy pontot szerzünk-e vagy akár megverjük a Haladást. Azért döntöttem így, hogy megóvjam a meccset, véletlenül se legyen rugdosódás, és azért, hogy ne ezen idegeskedjen mindenki, ebből a szempontból a mai napig jó döntésnek érzem.

Ebben egyetértés volt a csapat és közted?

Ott a mérkőzésen ezt értelemszerűen nem mondanám, de a meccs hevében lévő játékosnak, aki nyerni akar, ez egy teljesen normális reakció. Értettem, hogy miért nem értenek velem egyet, de erről ott akkor én döntöttem, és a meccs után már ők is megértették. Nincs ebből probléma, párszor beszéltünk erről a játékosokkal, de nem gondolnám, hogy bárkiben maradt tüske emiatt az egy gól miatt.

Mennyire várjátok már a sorsolást és a kezdést?

Várjuk és kifejezetten készülünk rá, nagyon erőteljesen kezdtünk bele ebbe a felkészülési időszakba. Bízom benne, hogy viszonylag jó sorsolást kapunk, mert az önbizalom miatt nagyon fontos, hogy az elején jól induljunk. Bizakodó vagyok és bízom a csapatban!


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS