Férfi futsal NB I – Folytatódó győzelmi szériák

2024. szeptember. 09., 20:24   |    

Férfi futsal NB I – Folytatódó győzelmi szériák
Fotó: Haladás VSE közösségi oldala

A címvédő Haladás, a listavezető Veszprém és az Újpest is folytatta remek szereplését a férfi futsal NB I-ben, így a negyedik fordulót követően mindhárom csapat őrzi veretlenségét.

A forduló pénteki nyitónapján a Haladás magabiztos sikert aratott a DEAC otthonában, ahol Dróth Zoltán duplája nyitotta a találkozót. A félidőig 4-1-re növelte az előnyt a vendégcsapat, majd a fordulás Hadházi Sándor és Sipos Gergő állította be a 6-1-es végeredményt.

A Veszprém hasonló fölényben játszott Berettyóújfaluban, ahol az első félidő után már négygólos előnyben volt. A folytatásban ugyan szépített Turzó József együttese, de nem tudta megszorongatni a vendégeket és végül 6-2-es vereséget szenvedett.

"Teljes mértékben egyetértek Szabó Péterrel, aki legutóbb azt nyilatkozta, hogy az ő edzőjüknek teljesen más gondolata van a futsalról, ez a mai mérkőzésen is bebizonyosodott, mivel nagyon nehéz dolgunk volt. Többször olyan szerencsés szituációkat úsztunk meg, amikor a közönség már gólt kiabált. Ez annak köszönhető, hogy csúsztunk-másztunk a pályán és a szerencse is mellénk állt, amikor gólba tartó labda volt" - mondta a meccset követően Fehér Zsolt veszprémi vezetőedző, majd a hazaiak trénere megjegyezte, hogy éppen azokból a helyzetekből kapták a gólokat, amiket korábban megbeszéltek, de most elég volt egy hiba és máris betalált az ellenfél.

A Nyírbátor hazai pályán már az első félidő után ötgólos előnyben volt a négy órát utazó Magyar Futsal Akadémiával szemben, amely látszólag nem tudta felvenni a tempót a vendéglátókkal. A folytatásban az MFA is betalált, de így is fölényes, 7-3-as hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

Az Aramis SE 5-2-re múlta felül a Magyar Futsal Akadémiát, a hazaiaknál Büki Baltazár mesterhármasig jutott, szerinte azonban maradt még ebben a mérkőzésben. A másik oldalról Czinege Norbert úgy fogalmazott, hogy kicsit elaludtak az első félidőben, majd a gólvonalról is hagytak ki helyzetet. 

Az újonc TFSE azonban alaposan megnehezítette az előző szezonban ezüstérmes Kecskemét dolgát. A fővárosi összecsapáson a szünetben 2-1-re vezetett a Kecskemét, majd egyenlítettek és 4-3-fordítottak az egyetemisták, a hajrában viszont tempót váltottak a vendégek és végül 7-4-re megnyerték a találkozót.

"Fontos három pontot szereztünk. A második félidőben nagy bajban voltunk, mert 5-3-ra is növelhették volna előnyüket a fővárosiak, de nem tették szerencsénkre. Az egyéni képességek döntöttek ma. Ez volt a fő oka, hogy tudtunk nyerni" – mondta Marko Gavrilovic, a kecskemiétek sportigazgatója, majd gratulált TFSE-nek, amely nagyot harcolt, edzőjük pedig kiválóan felkészítette őket.

A hétfői zárómérkőzésen az Újpest 15 perc alatt háromgólos előnybe került, ezt azonban a szünetig egyre csökkentette a Nyíregyháza. A fordulás után újabb három találattal elléptek a lila-fehérek, a hajrában pedig Öreglaki Norbert állította be a 6-3-as végeredményt.

Lovas Norbert szerint súlyos egyéni hibákból kapták a gólokat, ezeket a helyzeteket mindig kielemzik, de a hibák újra meg újra vissza köszönnek. 

Férfi Futsal NB I. 4. forduló

Sorsolás
2024. 09. 06. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 09. 06. 19:00
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 09. 06. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 09. 06. 19:50
Aramis SE Futsal Csarnok
2024. 09. 06. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont
2024. 09. 09. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS