Férfi futsal NB I – Gólgazdag mérkőzések a harmadik fordulóban

2024. szeptember. 02., 22:20   |    

Férfi futsal NB I – Gólgazdag mérkőzések a harmadik fordulóban
Fotó: A ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

A listavezető Veszprém és a címvédő Haladás is magabiztos győzelemmel folytatta a férfi futsal NB I alapszakaszának harmadik fordulóját, míg a Nyírbátornak, a Rubeolának és a TFSE-nek még mindig nem sikerült pontot szereznie.

A pénteki nyitómérkőzésen az előző kiírás ezüst- és bronzérmese csapott össze, a Kecskemét ugyanis hazai pályán fogadta a nyíregyháziakat, akik már az első percben megszerezték a vezetést a Messzi István Sportcsarnokban, ám örömük nem tartott sokáig, mivel a félidőig 3-1-re fordítottak a vendéglátók. A fordulás után a kecskemétiek akarata érvényesült, 6-1-re elléptek és bár Lovas Norbert együttese szépített, végül Suscsák Máté állította be a 7-3-as végeredményt.

"Nagyon jó volt a koncentrációnk, csodálatos energiák szabadultak fel nálunk, és azon a szinten játszottunk, amelyen mindig lennünk kéne. Komolyan vettük őket, ami kifizetődött nekünk ma. Azt hiszem, egy nagyon jól szervezett csapatnak tűntünk ma a futsal elemeiben, nagyon elégedett voltam és büszke vagyok a srácokra" - mondta Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. 

Veszprémben nehezen indult be a gólgyártás, többek között a Rubeola kapusának, Iváncsik Norbertnek a remek teljesítménye miatt, aki a hazaiak statisztikája szerint 33 védést mutatott be. Fehér Zsolt együttese a nagyszünetben 2-1-re vezetett, a fordulás előtt pedig több játékos is "fejmosást" kapott, és ennek köszönhetően a folytatásban még hatszor betalált a hazai csapat (8-1).

Hasonlóan jó formát mutatott az Újpest csapata is, amely 7-1-re múlta felül a nyírbátoriakat. Elek Gergő, a vendégek vezetőedzője szerint a második félidő, amelyre egygólos hátránnyal mentek ki a pályára, "teljes katasztrófa" volt, mivel hatalmas hibákat vétettek és a kulcsjátékosok sem tudtak jó teljesítményt nyújtani. 

A Berettyóújfalu viszont ismét 2-2-es döntetlent játszott, ezúttal a Debrecennel, melynek játékosait Tihanyi Csaba szerint a meccs előtt mentálisan kellett egy kicsit felrázni. 

A forduló hétfői zárónapján az Aramis SE 3-1-es sikert aratott a Magyar Futsal Akadémia otthonában. Boznánszky Gábor szerint 28 percig gyengén játszott az MFA, gyengébb napot fogott ki és elkerülhető gólokat is kapott, utána ugyan elkezdtek ébredezni, de ez már túl későnek bizonyult. 

A címvédő Haladás pedig érvényesítette a papírformát és nagyarányú győzelmet aratott a TF-n (8-1).

A jelenlegi dobogós helyen álló csapatok továbbra is veretlenek, míg a három sereghajtó együttes pont nélkül áll a tabellán.

Férfi Futsal NB I. 3. forduló

Sorsolás
2024. 08. 30. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 08. 30. 18:30
Március 15. úti Sportcsarnok
2024. 08. 30. 20:45
UTE Atlétikai Stadion
2024. 08. 31. 19:00
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 09. 02. 19:00
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 09. 02. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS