Férfi futsal NB I – Ismét megvédte címét a Haladás

2024. május. 27., 23:19   |    

Férfi futsal NB I – Ismét megvédte címét a Haladás
Fotó: haladasvse.hu

Eseménydús mérkőzésen biztosította be negyedik bajnoki címét a Haladás a férfi futsal NB I-ben, miután 5-4-re, a hajrában szerzett góllal győzte le idegenben a ScoreGoal Kecskemét csapatát.

A mérkőzés ezúttal is szombathelyi fölénnyel indult, és 41 másodperccel a kezdő sípszót követően Dróth Zoltán révén meg is szerezte a vezetést a vendégegyüttes, majd a szünetig Rutai Balázs duplázta meg az előnyt.

A fordulás után újabb gyors találattal már háromgólos előnyre tett szert Felipe Conde alakulata, a Kecskemét azonban nem adta fel, és a 22. percben szépített. Ezt követően egy hazai hibának és ebből adódóan egy öngólnak köszönhetően 4-1-re ellépett a Magyar Kupa-győztes.

Az összecsapás azonban csak ezután vált izgalmassá, ugyanis előbb Bíró Attila szépített (4-2), majd Hadházi Sándor szabálytalansága miatt csaknem 11 perccel a vége előtt emberhátrányba került az alapszakaszgyőztes. A folytatásban Kajtár Mátyás bombázta oldalról a kapuba a labdát (4-3), majd miután kiegészültek a szombathelyiek egyenlített a Kecskemét (4-4). A hajrában viszont Henrique Diniz három perccel a végső dudaszó előtt lőtte be a Haladás ötödik találatát. Az utolsó percekben mindent megpróbált a Kecskemét, de már nem tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést.

A Haladás VSE ezzel 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, és sorozatban negyedik alkalommal hódította el a bajnoki trófeát. 

Az immár tízszeres magyar bajnok Dróth Zoltán az M4 Sportnak elmondta, hogy szerinte rutinnal tudták most felülmúlni a kecskemétieket. 

"Talán sokkal több ilyen mérkőzést átéltünk, mint a Kecskemét, amely egy fiatal csapat. Gratulálni kell nekik, mert szépen küzdöttek, de még mi vagyunk Magyarország legjobb csapata! Nagyon érdekes szituációk álltak elő, én is megkaptam ma az ötödik sárga lapomat, szóval ha lett volna következő mérkőzés, akkor a csapatnak a nagy része, mivel volt kiállítás is, nem tudott volna játszani. Ez tényleg egy érdekes szituáció lett volna, de szerencsére azt már nem tudjuk meg, hogy mi történt volna" - hangsúlyozta Dróth, majd hozzátette, amikor elkezdte ezt a sportágat, akkor még nem gondolta volna, hogy ilyen jubileumot ünnepel majd.  

SG Kecskemét-Haladás VSE 4-5 (0-2)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot a Haladás nyerte 3-1-re.

A bronzcsatában pedig a Nyíregyháza hazai pályán 5-3-ra legyőzte a Berettyóújfalut, ezzel megnyerte az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot (3-1), és harmadik helyen zárta a 2023/24-es kiírást. 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS