Férfi futsal NB I – Kecskeméti meglepetéssiker Szombathelyen

2024. május. 18., 00:06   |    

Férfi futsal NB I – Kecskeméti meglepetéssiker Szombathelyen
Fotó: A ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

A ScoreGoal Kecskemét csapata 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Haladás VSE otthonában a férfi futsal NB I bajnoki döntőjének első összecsapásán.

Jó hangulatban kezdődött a szombathelyi rangadó, mivel péntek este a hazai szurkolók mellett sok kecskeméti drukker is kilátogatott a Haladás Sportcsarnokba, és bár a mérkőzés elején mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, mégsem esett gól az első félidőben.

A fordulás után azonban Bíró Attila az első támadást gólig vezette, és pár perccel később szabadrúgásból meg is duplázta a kecskemétiek előnyét. Ezt követően fokozódott a hangulat és egyre több helyzetet dolgoztak ki a csapatok, Vas Ádám pedig a 34. percben szépített, de a hajrában Bíró megszerezte harmadik találatát, így az ő mesterhármasával nyert a Kecskemét. A vasiaknak büntetőt ítéltek az utolsó másodpercekben, ezt azonban Vas nem tudta értékesíteni.

„Mint korábban is mondtam, szeretnénk elhódítani a bajnoki címet, és ezért egy komoly lépést tettünk a mai nappal. Koncentráltan, nagy energiával játszottunk és betartottuk az eltervezett taktikát. Borzasztóan büszke vagyok az egész csapatra. Nem szabad azonban hátradőlni, hiszen a Haladás egy kiváló csapat, és mindent meg fognak tenni a következő meccseken” – értékelt Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója a klub honlapján.

Felipe Conde, a szombathelyiek vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezen a napon jobb volt a Kecskemét, melynek hatékonyabb volt a védekezése, ugyanakkor a hazaiaknak rengeteg helyzete volt, amit nem tudtak gólra váltani.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc hétfőn 20.15 órakor folytatódik a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

A harmadik helyért zajló küzdelemben a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu fogadta a Nyíregyházát. A két csapat ráadásul a rájátszás utolsó fordulójában is összecsapott, akkor az MVFC 8-1-re múlta felül a nyíregyháziakat, ám ezúttal 3-3-as döntetlent hozott a pénteki találkozó. A büntetőpárbajt pedig 6-5-re Lovas Norbert együttese nyerte.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS