Férfi futsal NB I – Kétgólos hátrányból fordított az Újpest, megszerezte első győzelmét a Rubeola

2024. szeptember. 23., 22:59   |    

Férfi futsal NB I – Kétgólos hátrányból fordított az Újpest, megszerezte első győzelmét a Rubeola
Fotó: ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

Az Újpest kétgólos hátrányból 4-2-re fordított hazai pályán a Berettyóújfalu ellen, míg az újoncok csatájából a Rubeola került ki győztesen a férfi futsal NB I hetedik fordulójában.

A pénteki játéknap ismét izgalmas mérkőzést hozott a lila-fehéreknek, bár az első félidőben nem esett gól Újpesten. A fordulás után viszont Remis Danic szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd a válogatott Rábl János duplázta meg az előnyt. Az utolsó tíz percre fordulva feléledt Szente Tamás alakulata, és mindössze három perc alatt meg is fordította a találkozót, majd a hajrában beállította a 4-2-es végeredményt.

"A csapat úgy összeállt, hogy a játékosok nagyon jól kiegészítik egymást, folyamatosan bíztatjuk egymást, tehát a nagybetűs CSAPAT segített át minket a kritikus helyzeteken" – értékelt a továbbra is veretlen és listavezető Újpest FC vezetőedzője a klub honlapján.

A forduló másik rangadóján a címvédő Haladás 3-1-es sikert aratott Kecskeméten. Az előző kiírás döntőseinek csatájában a kecskeméti házigazda talált be először, majd a szombathelyieknél Dróth Zoltán duplázott, és az első felvonás végén Rutai Balázs is eredményes volt. A második félidőben viszont nem született gól.

Pénteken a DEAC 4-2-es vereséget szenvedett Magyar Futsal Akadémiától, amely Patócs Richárd idénybeli első góljával szerezte meg a vezetést, majd a 17.percben megduplázta az előnyt. A fordulás után szinte azonnal szépített a Debrecen, de a vendégek öt percen belül visszaállították a kétgólos előnyt. A hajrában Vass Ottó révén zárkóztak a hazaiak, majd egy szerencsétlen labdaérintés után öngólt szereztek.  

A Nyírbátor egygólos mérkőzésen biztosította be a három pontot a Veszprém otthonában. A bakonyiaknak rengeteg helyzetük volt, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk, míg a Nyírbátor Elek Gergő vezetőedző szerint egy remek kontrának és a "hősies védekezésnek" köszönhetően tudta megnyerni a találkozót. 

Az előző szezonban bronzérmes Nyíregyháza magabiztos 5-1-es győzelmet könyvelhetett el Budaörsön az Aramis SE-vel szemben. A vendéglátók a játokosok szerint az első félidőben nem tudtak felpörögni, ezzel szemben a bajnokságban gyengébben rajtoló nyírségieknek jobb volt a helyzetkihasználása. 

A hétfői zárómérkőzésen az újoncok csatájára került sor, a győzelmet pedig a Rubeola harcolta ki, amely pont nélkül, sereghajtóként érkezett a találkozóra. A hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést, három perccel később pedig másodszor is betaláltak, de még a szünet előtt lejjebb faragta hátrányát a TFSE. A fordulás után azonban nem jött össze a vendégeknek az egyenlítés, sőt a 39. percben Maruzsi Máté állította vissza a kétgólos előnyt. A Rubeola ezzel megelőzte Németh Péter alakulatát a tabellán, míg a TFSE továbbra is küzd az első sikerért. 

Férfi Futsal NB I. 7. forduló

Sorsolás
2024. 09. 20. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 09. 20. 18:30
Március 15. úti Sportcsarnok
2024. 09. 20. 19:50
Aramis SE Futsal Csarnok
2024. 09. 20. 20:45
UTE Atlétikai Stadion
2024. 09. 23. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 09. 23. 20:30
Kucsa Tamás Városi Sportcsarnok (Veresegyház)

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS