Férfi futsal NB I – Küzdelem az első pontokért

2024. augusztus. 15., 19:04   |    

Férfi futsal NB I – Küzdelem az első pontokért
Fotó: ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

Öt csapat is az első pontokért lép pályára pénteken a férfi futsal NB I-ben, míg a címvédő Haladás az első idegenbeli, a Veszprém pedig első hazai sikerére hajt a második fordulóban.

A címvédő szombathelyiek a Nyírbátor 7-2-es legyőzését követően pénteken az előző kiírás bronzérmeséhez, a Nyíregyházához látogatnak.

„Sikerült nyernünk az első fordulóban, de biztos vagyok benne, hogy ez teljesen más mérkőzés lesz, mivel tavaly is kiélezett csatákat vívtunk a Nyíregyházával. Ráadásul, az előző szezonban egy vereséget szenvedtünk és egy döntetlent játszottunk Nyíregyházán” – mondta a klub közösségi oldalán Rutai Balázs, a Haladás válogatott futsalosa, majd hozzátette, kulcsfontosságú lesz a védekezés, hogy minél kevesebb lehetőséget adjanak Lovas Norbert együttesének a kontrákra, és egyértelműen szeretnék elhozni a három pontot.

Az előző szezonban ezüstérmes Kecskemét, valamint a Nyírbátor is vereséggel kezdte a szezont, így mindkét együttes az első sikeréért száll harcba pénteken a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban. A kecskemétiek alakulatába visszatér Aleksandar Tomic, aki az előző mérkőzésen betegség miatt nem léphetett pályára, ezúttal viszont karsérülés miatt Sallai Bence nem lesz bevethető.

A Testnevelési Egyetem műszaki meghibásodása miatt pályaválasztói jogcsere történt, így a második fordulóban a Berettyóújfalu látja vendégül az újonc TFSE-t, míg a Rubeola a Magyar Futsal Akadémián bizonyíthat - utóbbi három csapat is az első pontokért száll harcba.  

A hétgólos győzelemmel rajtoló Veszprém hazai pályán fogadja a DEAC-ot. Krajnyák Zsolt, a debreceniek látványos találattal bemutatkozó új játékosa szerint a veszprémieken lesz nagyobb a nyomás, ezt pedig megpróbálják majd kihasználni, ugyanakkor a helyi szurkolók miatt mindenképpen jó hangulatra számít.

Az Aramis a szintén magabiztos sikerrel kezdő Újpesttel csap össze Budaörsön.

Férfi Futsal NB I. 2. forduló

Sorsolás
2024. 08. 16. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 08. 16. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza
2024. 08. 16. 18:30
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont
2024. 08. 16. 18:30
Március 15. úti Sportcsarnok
2024. 08. 16. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 08. 16. 19:50
Aramis SE Futsal Csarnok


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS