Férfi futsal NB I – Összecsap a címvédő és az eddig veretlen tabellavezető

2024. szeptember. 25., 11:38   |    

Férfi futsal NB I – Összecsap a címvédő és az eddig veretlen tabellavezető
Fotó: ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

A szombathelyiek vezetőedzője, Felipe Conde szerint a Haladás egyszerre koncentrál a bajnokságra és a Bajnokok Ligájára, melyben október 22-27. között lép pályára. A szakember a kecskeméti 3-1-s győzelem után kiemelte, csapata kulcsfontosságú lépést tett afelé, hogy az első helyről utazzon majd a BL-re, és pénteken az Újpest ellen is mindent megtesznek majd a sikerért.

„Próbálunk frissíteni és kihozni magunkból a maximumot, hiszen nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Az újpest előttünk van a tabellán, úgyhogy pénteken helycserét szeretnénk” – mondta a Haladás VSE közösségi oldalán Dróth Zoltán csapatkapitány.

A lila-fehérek hat győzelem mellett egy döntetlennel büszkélkedhetnek eddig a szezonban, az előző fordulóban pedig kétgólos hátrányból fordítottak hazai pályán a Berettyóújfaluval szemben. A tabellán pedig mindössze egy ponttal előzik meg a szombathelyieket.

A forduló nyitómérkőzésén a sereghajtó - amely hétfőn fájó vereséget szenvedett az addig pont nélküli Rubeolától - a budaörsieket fogadja, de a vendégek is a javítás reményében lépnek majd pályára, mivel legutóbb kikaptak az előző kiírásban bronzérmes Nyíregyházától.   

A harmadik helyen álló Veszprém ezúttal Kecskemétre látogat, ahol szeretnének kikeveredni a magabiztos szezonrajtot követő hullámvölgyből. Fehér Zsolt együttese ugyanis a legutóbbi három összecsapása alkalmával vesztesen hagyta el a pályát. 

„Ellenfelünk az utóbbi meccseken nem járt szerencsével, de úgy gondolom, hogy a lehetőségeik megvoltak, így csalókák ezek az eredmények. Egy pillanatig sem vehetjük őket félvállról. Mi sem tudtunk nyerni a legutolsó két körben, és most a Veszprém elleni összecsapás is derbinek ígérkezik. Ha szeretnénk a rájátszásba jutni, el kell kezdenünk pontokat szerezni” -  mondta a kecskeméti klub honlapján Marko Gavrilovic sportigazgató.

A Berettyóújfalu a Magyar Futsal Akadémiát, míg a Debrecen a nemrég szezonbeli első győzelmét ünneplő Rubeolát fogadja, a fordulót pedig a Nyírbátor-Nyíregyháza találkozó zárja.

Férfi Futsal NB I. 8. forduló

Sorsolás
2024. 09. 26. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont
2024. 09. 27. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 09. 27. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 09. 27. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 09. 27. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 09. 27. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS