Férfi futsal NB I – Szombathelyen rajtol a férfi döntő

2024. május. 17., 09:17   |    

Férfi futsal NB I – Szombathelyen rajtol a férfi döntő

A története során először döntős ScoreGoal Kecskemét pénteken a címvédő Haladás otthonába látogat a férfi futsal NB I fináléjában, míg a harmadik helyért zajló párharc első összecsapásán a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu a Nyíregyházát fogadja.

Mindkét döntős csapat mindössze egy vereséget szenvedett el a rájátszásban, az alapszakaszgyőztest éppen a Kecskemét múlta felül a 3. fordulóban, a visszavágón azonban 6-0-s sikerrel vettek revansot a szombathelyiek, akik múlt vasárnap ismét elhódították a Magyar Kupát a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

„Egy kicsit örülök annak, hogy a Kecskeméttel játszunk, és nem azért mert lebecsülnénk őket, hanem azért, mert már évek óta Haladás-Berettyóújfalu párharc van a döntőben, így ez most egy új impulzus lesz mind a kecskeméti futsalnak, mind a szombathelyinek. Készülünk, és nyilván szeretnénk megvédeni a címünket, kiszolgálni otthon a közönségünket, amit mindig szem előtt tartunk, és nagyon bízom abban, hogy sikerül megszerezni a klub ötödik bajnoki címét” – mondta mlsz.hu-nak Dróth Zoltán.

A hirös városiaknak remekül alakult a rájátszás, ugyanis 7 sikerrel a kecskemétieknek volt a legtöbb győzelme a felsőházban, emellett két döntetlent és egy verseséget jegyeztek, ezzel az utolsó fordulóban biztosították be helyüket az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntős párharcban, és a klub honlapja szerint feltett szándékuk, hogy borítsák a papírformát.

„Számunkra az összes többi sikerrel megvívott csata és az itthon aratott Haladás elleni siker adhat plusz önbizalmat. Izgalmas megmérettetés lesz, amolyan Dávid és Góliát csatája. Egy rutinos és egy fiatal, sikeréhes csapat csap össze a bajnoki címért. Izgalmas párharc lesz” – mondta Marko Gavrilovic a kecskemétiek sportigazgatója, majd hozzátette, tisztában van vele, hogy nem ők a párharc legnagyobb esélyesei, de "igyekeznek ezt a csodálatos szezont a legvégére elképesztővé varázsolni".

A harmadik helyért zajló párharc szintén pénteken rajtol, amiben a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu 18.30 órakor a Nyíregyházát fogadja a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS