Férfi futsal NB I – Szombathelyi sikerrel folytatódott a finálé

2024. május. 20., 22:44   |    

Férfi futsal NB I – Szombathelyi sikerrel folytatódott a finálé
Fotó: Haladás VSE közösségi oldala

A címvédő Haladás 3-1-re nyert a ScoreGoal Kecskemét otthonában a férfi futsal NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Sipos Gergő találatával a Haladás már a 3. percben megszerezte a vezetést a Messzi István Sportcsarnokban, és bár sok helyzet adódott még, de több gól már nem esett a félidőig.

A fordulás után – az előző mérkőzésen mesterhármast szerző - Bíró Attila a 26. percben szabálytalankodott, ezzel szabadrúgáshoz jutott az alapszakaszgyőztes. Rigó László próbálta pontosan beállítani védőket, Vas Ádám viszont megtalálta a rést és egyenesen a kecskeméti kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát (2-0).

Alig két percen belül Pál Patrik is betalált, ezzel szépített a házigazda, majd pontosan hat perccel a vége előtt Vatamaniuc-Bartha Dávid előtt nyílt meg a lehetőség, hogy egy az egyben vezesse kapura a labdát, a 21 éves szombathelyi pedig nem hibázott (3-1).

„A lényeg az volt, hogy három ponttal térjünk innen haza. Nagyon örülök a győzelemnek, jól készültünk a Kecskemétből és bebizonyítottuk, hogy méltón vagyunk háromszoros magyar bajnokok. Kicsit fáradtak voltunk, de ezt félre tudtuk tenni és megérdemelt sikerrel térünk haza” – mondta a mérkőzést követően Vas Ádám az M4 Sportnak, majd hozzátette, nagyon büszke csapattársaira, mivel nagyon nehéz időszakon vannak túl, de ezt félre tudták tenni és száz százalékosan a meccsre koncentráltak.

„Az első mérkőzéshez képest, most nem tudtunk annyira felpörögni és sajnos nem engedhetjük meg azt, hogy nem játszik mindenki 120 százalékosan, mivel a Haladás egy nagyon jó csapat, évek óta uralják a bajnokságot. Talán az lehetett ma a különbség, hogy ők jobban akarták ezt a győzelmet” – nyilatkozta Pál Patrik, a kecskeméti gólszerző.

A döntő harmadik mérkőzését, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, csütörtökön 20.00 órakor rendezik a szombathelyi Haladás Sportcsarnokban.

A harmadik helyért vívott küzdelemben tovább növelte előnyét a Nyíregyháza, amely hétfőn 5-1-re múlta felül hazai pályán a Berettyóújfalut, így már csak egy győzelem választja el a bronzéremtől. 

A bronzcsata harmadik felvonására pénteken 18.30 órakor kerül sor az MVFC otthonában. 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS