Férfi futsal NB I – Továbbra is veretlenül áll az élen az Újpest

2024. szeptember. 16., 22:52   |    

Férfi futsal NB I – Továbbra is veretlenül áll az élen az Újpest
Fotó: Újpest Fustal Club közösségi oldala

Az Újpest 3-2-re nyert Debrecenben a férfi futsal NB I hatodik fordulójában, ezzel továbbra is veretlenül vezeti a bajnoki tabellát. A címvédő Haladás a Veszprémet, míg a Berettyóújfalu az előző kiírásban ezüstérmes Kecskemétet múlta felül hazai pályán.

A lila-fehérek Kasza Dániel révén már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, majd szűk tíz perc elteltével egyenlített a DEAC, de a szünetre már 2-1-es vendégelőnnyel vonultak vissza a csapatok az öltözőbe. A fordulás után tíz perc gólcsend következett, amelyet Kovács Benjamin találata tört meg, majd szépítettek, de nem tudtak ismét egyenlíteni a hazaiak (3-2).

A Szombathely és a Veszprém is vereséget szenvedett az előző fordulóban, előbbi a Berettyóújfalutól, utóbbi pedig az Aramis SE-től kapott ki, így hétfőn mindkét csapat a javítás reményében lépett pályára. Az első felvonásban a Haladás kapta el jobban fonalat, Felipe Conde együttese ugyanis a félidőre már 3-1-re vezetett. A szünet után a válogatott Rutai Balázs növelte a hazaiak előnyét, majd mindkét oldalon betaláltak a brazil légiósok, végül Tatai József állította be az 5-3-as végeredményt.

A Berettyóújfalu újabb győzelmet aratott, ezúttal a Kecskeméttel szemben. A 15. percben Aleksic Ninoslav szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd a második félidő elején büntetőből duplázták meg az előnyt. A 32. percben Szabó Péter is betalált, majd Ninoslav biztosította be Turzó József alakulatának 4-0-s győzelmét.  

Kiélezett meccset játszott egymással a Nyírbátor és az Aramis együttese, a gólgazdag találkozó végül 7-6-os nyírbátori sikert hozott, pedig a vendégek a hajrában Büki Baltazár duplájával 6-4-re elléptek. A hazaiak többek között a válogatottban is szereplő Szentes Bíró Tamás négy találata révén - aki ezzel a góllövőlista élére ugrott - azonban megfordították a mérkőzést.

Az újonc TFSE ezúttal kétgólos hátrányból mentett pontot a Magyar Futsal Akadémia ellen (3-3). 

"Idegesek lehetünk, hogy ott volt a kezünkben a mérkőzés, amit egyébként nagyon rosszul kezdtünk, de sikerült felállni és megfordítani a meccset. A végén pedig öt a négyből kaptunk két szinte ugyanolyan gólt" - értékelt a mérkőzés után Módly Márk, aki az MFA harmadik találatát szerezte. 

A sereghajtó Rubeola szezonbeli legnagyobb arányú vereségét szenvedte el a Nyíregyháza vendégeként (12-1). A hazaiak brazil légiósa, Maneca mesterhármasig jutott, míg Gregory, Öreglaki Norbert és Dávid Richárd is duplázott. Lovas Norbert a meccs után elégedetten értékelt, és reméli helyrekerült csapata önbizalma. 

Férfi Futsal NB I. 6. forduló

Sorsolás
2024. 09. 16. 18:00
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna
2024. 09. 16. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 09. 16. 18:30
Continental Aréna Nyíregyháza
2024. 09. 16. 19:00
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 09. 16. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 09. 16. 20:45
Dr. Koltai Jenő Sportközpont


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS