Fővárosi rangadót nyert az MTK, fehérvári siker a DVSC ellen

2024. október. 26., 22:56   |    

Fővárosi rangadót nyert az MTK, fehérvári siker a DVSC ellen

A DVTK pontot szerzett a Puskás Akadémia vendégeként (1-1), a Fehérvár FC 2-0-ra legyőzte a kiesőhelyen álló DVSC-t, míg a fővárosi rangadón az MTK 4-1-re nyert az Újpest ellen.

Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Gyors hazai góllal indult a találkozó, a csapatkapitány Nagy Zsolt lövése Colley fejéről pattant a kapuba. A vezetés megszerzése után is egyértelmű fölényben futballozott a felcsúti csapat, a vendégek erejét teljesen felemésztette a védekezés, így a támadásokra szinte már fel sem értek. A játékrész derekán fokozni tudta a nyomást a PAFC, de az előnyét nem sikerült megdupláznia, így minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A vendégek kettős cseréje ellenére a térfélcserét követően még a korábbinál is nagyobb fölényben játszott Puskás Akadémia, a miskolciak csupán másodpercekre birtokolták a labdát, így a félpályát szinte egyáltalán nem tudták átlépni. Ennek ellenére egy hazai szöglet után végigvitt kontra végén váratlanul az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek a piros-fehérek. A kapott gól rövid időre megtörte a felcsútiak lendületét, de aztán ismét átvették az irányítást, bár ebben a periódusban - elsősorban a csereként beállt Acolatse révén - már a DVTK is vezetett gyors és veszélyes ellentámadásokat. Mivel a hajrában újabb gól már nem született Ogyincov remek védéseinek köszönhetően, így maradt a döntetlen, amelynek a Diósgyőr örülhetett jobban.

Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-0 (1-0)

A vidéki fellegvárak alsóházi rangadójára mindkét együttes négy vereséggel érkezett. Ennek megfelelően az első negyedórát az óvatos futball jellemezte. Az első említésre méltó helyzet a Vidi előtt adódott, a második - félóra elteltével - a Debrecen előtt. A Fehérvár jóval többet támadott és a hetedik szögletéből megszerezte a vezetést. Rákapcsoltak a vendégek, de a szünetig hátralévő időben helyzetig sem jutottak.

Fordulás után két kihagyott fehérvári ziccer következett, majd Nejc Gradisar második találatával megduplázta előnyét a hazai gárda. A Debrecen hitehagyottan és elképzelés nélkül ment előre, míg a fellazuló vendégvédelemmel szemben a Fehérvárnak további lehetőségei adódtak. A hajrában Batik Bence második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott a hajdúsági együttes, így a Vidi könnyedén húzta be a három bajnoki pontot.

MTK Budapest-Újpest FC 4-1 (1-1)

Az eseménydús első félidőből mindössze 72 másodperc telt el, amikor megszerezték a vezetést a vendégek, Beriasvili hatalmas hibájából Mucsányi talált be. A házigazdákat nem törte meg a gyorsan bekapott gól, az első negyedóra végén már egyenlítettek is - az Újpest 435 perc után kapott újra gólt az élvonalban. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott a szünetig. 

A fordulást követően gyorsan eldöntötte a három pont sorsát az MTK, amely negyedóra leforgása alatt háromszor talált be és megérdemelten diadalmaskodott.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Telt ház előtt játsszák Győrben a zöld-fehér rangadót
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL – Három vereséggel búcsúzott a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I - Veszprémben rajtol a forduló
Bajnokságok / Kupák
Európa-liga: Megszerezte első pontjait a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS