FTC-MTK rangadóval indul a Simple Női Liga új idénye

2024. augusztus. 23., 14:41   |    

FTC-MTK rangadóval indul a Simple Női Liga új idénye

Szombaton rendezik a Simple Női Liga 2024–2025-ös idényének első fordulóját. Rögtön rangadó szerepel a programban: az FTC-Telekom a Vágó Fannyval megerősödött MTK-t fogadja a Kocsis Sándor Sportközpontban.

BUDAPEST HONVÉD FC–KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED
(Honvéd MFA Utánpótlás Központ, 16.00)

BP. HONVÉD. A Simple Női Liga egyik újonca igyekezett megerősíteni a nyáron az NB II Keleti csoportját megnyerő keretét. Az érkezők között van a 21 éves, az MTK-ban szerzett élvonalbeli rutinnal rendelkező Csuhai Vivien, aki korábban szerepelt az U19-es válogatottban is. Ugyancsak az MTK-ból érkezett Kispestre a 19 éves Végh Adrienn. Szintén viselte korábban a kék-fehérek mezét a 24 éves Váradi Ráhel, aki ellenben az előző szezont a Soroksárban töltötte. Erősödött kapusposzton is a keret, mégpedig a válogatott kerettag, Törökországból hazatért Schildkraut Fruzsinával. Nagy fogás lehet a 23 éves, tavaly hazájában az Év játékosának választott, bosnyák Maja Hrelja, aki már a bosnyák válogatottban és a női Bajnokok Ligájában is szerepelt. Tavasszal bajnoki címet nyert az FK Sarajevóval. Ugyancsak bajnoki címet nyert hazájában a ŽNK Splittel a befejező csatár Karla Kurkotović.
KÉSZ-ST. MIHÁLY. Két montenegrói válogatott érkezett, az Eb-selejtezőkön is szerepelt Szara Szimonovics a szerb Radnicskiból, a nála egy évvel idősebb Jelena Petrovics az NK Breznicából igazolt a Tisza-parti klubhoz. Szombathelyről érkezett Kránicz Viktória. Milana Knezsevics a Puskás Akadémiához, Ezer Anna pedig Diósgyőrbe igazolt.

ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(ETO Stadion, 17.00)

ETO FC GYŐR. Nincs könnyű helyzetben a már tavasszal is sérülésektől hátráltatott ETO. Kulcsjátékosai közül Borók Dorina, Süle Dóra, Vachter Fanni és Vida Boglárka a teljes felkészülést kihagyta, közülük Süle visszatérése a legközelebbi. Érkezett viszont a Ferencvárostól a válogatott kapus, Bíró Barbara, további egy ghánai középpályás, Ernestina Abambila. Két játékost szerzett az ETO a Fehérvártól, Jánosi Ninettát és Németh Virágot. Hosszú a távozók listája, közülük Zágonyi Barbara, valamint két légiós, Maya Ladhani és Rachel McCarthy alapember volt tavasszal. Ugyancsak távozott Sofia Szabová, Petrovics Petra, Győri Kira, Kuntzl Norina, Rajkovic Flóra és Nagy Szilvia.
SOROKSÁR. A sárga-feketék, a klubmédia beszámolója szerint, július második hete óta gőzerővel készülnek az új szezonra, mezőkövesdi edzőtáborozáson is részt vettek. Három felkészülési meccset játszottak, a Kocsis Sándor Sportközpontban a Ferencváros ellen 2-2, majd a Csíkszereda ellen 3-0-ás és a DVTK ellen idegenben 2-1-es vereség a mérleg. A nyár során négy játékos is meghívást kapott korosztályos válogatottakba. Az idei első összetartásokon Nyul Petra és Ascher Dóra az U19-es, Hanász Vanda, és a sérülésből visszatért Jákri Dóra az U17-es válogatottal készülhetett. Az Egyesült Államokból hazatért Mislai Fruzsina a csapathoz igazolt.

PÉCSI MECSEK FC–SZEKSZÁRD WOMEN FC
(PMFC Stadion, 17.00)

PMFC. Az NB II Nyugati csoportját megnyerő piros-fekete alakulat négy játékossal is erősített a nyáron. A korábban a BL-ben is szereplő kanadai-svéd kapus, Chandra Bednar 2020 és 2022 között a Ferencváros színeiben szerepelt már a magyar élvonalban. A legutóbbi két idényt Portugáliában, illetve Szaúd-Arábiában töltötte. Kiss Gabriella éppen a mostani bajnoki idénybeli első ellenfél, a Szekszárd együttesétől érkezett Pécsre. A tízszeres román válogatott Giorgiana Elena Vasile és a tizennyolcszoros fehérorosz válogatott Valerija Bjelaja egyaránt fontos erősítés lehet.
SZEKSZÁRD WFC. A sárga-feketék is négy játékossal erősítettek. Érkezett a szerb válogatott kerettag középpályás Jana Sztevanovics. Bartalis Barbara román utánpótlás válogatott volt korábban, majd Markó Edina szövetségi kapitánysága idején magyar válogatott edzőtáborába is kapott meghívást. Itthon eddig a KÉSZ-St, Mihály csapatában játszott két és fél évet, 2018 és 2021 között. Garabecz Veronika az FC Hatvanból, Kuntzl Norina az ETO-tól került a tolnai együtteshez.

FTC-TELEKOM–MTK BUDAPEST
(Kocsis Sándor Sportközpont, 17.00)

FTC-TELEKOM. A bajnokcsapatban folytatja pályafutását a Soroksártól érkező Nagy Vanessza, az ETO FC Győr együttesétől érkező, jó nagy kerülővel a Ferencvárosba visszatérő Zágonyi Barbara, valamint a Viktóriától Németh Adél. Egyelőre az új játékosok közül a legkevésbé ismert az északír felmenőkkel rendelkező, de amerikai születésű és állampolgár Leyla McFarland. A középpályás a klub ismertetője szerint 24 éves, a Pepperdine egyetemi csapatában kezdte a pályafutását, ahol öt szezont alatt 88 mérkőzésen (ezzel ő a második legtöbbször pályára lépő játékos a klub történelmében) 15 gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki, kétszer is bajnoki címet nyert. Ezt követően 2023-ban Mexikóba igazolt a Pachuca csapatához. 2017-ben az északír U19-es csapattal Európa-bajnokságon is szerepelt. A bajnokcsapatból távozott a RangAdó gálán az előző idény legjobbjának választott Papp Luca, mégpedig a VfL Wolfsburghoz. Csányi Diána az FC Zürichben folytatja pályafutását. Ugyancsak távozott Nadja Sztanovics és a felépült Bíró Barbara.
MTK BUDAPEST. A kék-fehérek nagy igazolása a szabadkai időszaka után a Simple Női Ligába visszatérő válogatottsági rekorder, Vágó Fanny, aki pályafutása egy korábbi szakaszában már erősítette az MTK-t. A 19 éves utánpótlás-válogatott Molnár Adelina a Soroksártól érkezett a kék-fehérekhez.

VIKTÓRIA FC–ASTRA HFC
(Szombathelyi Haladás Sportkomplexum, 17.00)

VIKTÓRIA FC. Győri Kira és Petrovics Petra az ETO-tól, valamint Schvirján Dóra az Astrától igazolt Szombathelyre. Az Illés Akadémiáról Kocsi Petra, Mesterházy Ivett és Csombor Luca felkerült a felnőttcsapathoz. Nagypál Fatima csípőproblémái miatt visszavonult, Németh Adél, Feketevízi Tímea, Marlo Sweatman, Kránicz Viktória és Ana-Maria Vladulescu távozott. Kováts Anna pedig az Egyesült Államokban, Utah államban tanul az ősztől..
ASTRA HFC. A rózsaszín és fekete színt viselő gárdánál is akad olyan új szerzemény, akit jól ismernek a szezonbeli első ellenfélnél. A nyáron a Fehérvártól igazolt Simon Franciska a Viktóriában játszott korábban, ott is mutatkozott be a Simple Női Ligában. Szabó Emese ugyancsak a Fehérvár csapatában futballozott az előző idényben. Kirschner Kamilla a harmadik olyan új szerzemény, aki a 2023–2024-es idényben a Simple Női Ligában szerepelt, de klubja kiesett, ő pedig átigazolt. Kamilla a Budaörstől érkezett az Astrához. További két játékos a Hungária körútról érkezett. Gabona Laura az előző idényben élvonalbeli mérkőzést is játszott már az MTK-ban, Farkas Lili az MTK U19-es csapatától igazolt Üllőre.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Pancho Aréna, 19.15)

PUSKÁS AKADÉMIA. Új szerzemény 21 éves Krsztina Tanaszkovics. A szerb támadó a szabadkai Szpartakban nevelkedett, majd 2021-től a szarajevói SFK 2000 együttesében futballozott. Ugyancsak szerb csatár érkezett Szegedről, Milana Knezsevics két bajnoki idény alatt 15 gólt szerzett a KÉSZ-St. Mihály együttesében. Sinka Napsugár a német Bundesligába, a TSG 1899 Hoffenheimben folytatja pályafutását.
DIÓSGYŐR: Lengyel középhátvéd érkezett a piros-fehérekhez, a 20 éves Milena Kazanowska, aki gyorsan alapemberré vált a védelemben. Brenna Rachel Connell amerikai, 29 éves, a középpályás sorban érzi leginkább otthon magát. Nagy Lilla és Oláh Adrienn Újpestre igazolt, előbbi már gólt is szerzett a Vasas Kubala Akadémia ellen a Simple Női Kupában. Geréd Erika az FK Csikszeredához távozott. Elma Smajić Ausztriában, az USV Neulengbach csapatában játszik a mostani idényben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS