Győzött az újonc Pécs, Kocsán-gólok Diósgyőrben

2024. szeptember. 02., 14:56   |    

Győzött az újonc Pécs, Kocsán-gólok Diósgyőrben
Rácz Ádám (MTK Budapest)

Négy csapat is vendégként tudott győzni a Simple Női Liga 2. fordulójában. Minden csapat 180 percnyi játékon van túl, már csak az FTC-Telekom, az ETO FC, a Viktória és a Puskás Akadémia százszázalékos. Feltétlenül kiemelésre érdemes a mesternégyest szerző Kocsán Petra diósgyőri teljesítménye, miként az újonc pécsiek magabiztos szegedi sikere is.

Az FTC-Telekom 5-1-re verte az Astrát a Kocsis Sándor Sportközpontban. Diószegi Fanni gyors gólja megnyugtatta a hazaiakat, majd az első fordulóban is eredményes Vlada Kubassova mesterhármast ért el, a 18. és a 32. perc között, alig negyedórán belül. A második félidőben az üllőiek szépítettek egyik nyári szerzeményük, Simon Francia találatával, de az utolsó szó is a zöld-fehéreké volt, a San Diegóból érkezett Leyla McFarland megszerezte első magyarországi bajnoki gólját. Már ott ült a kispadon, de még nem játszott a múlt héten Törökországból az FTC-Telekomhoz visszatért Alesia García. Albert Flórián csapata, beleértve az MTK elleni sikert is a nyitó fordulóból, jó előjelekkel várhatja a hétközi, az észt Flora elleni BL-mérkőzést, illetve a minitornát.

A legutóbb bajnoki ezüstérmes győri csapat simán győzött Diósgyőrben, a DVTK–ETO 2-4 akár úgy is felírható, hogy DVTK–Kocsán Petra 2-4. A rutinos és gólerős támadó legutóbb tavaly augusztus 26-án jutott legalább három gólig a magyar élvonalban, az „áldozat” akkor is a DVTK volt, Diósgyőrben. Négy gólt élvonalbeli bajnoki találkozón a mostani előtt legutóbb 2021. május 1-én, még az MTK játékosaként, a Kelen SC ellen ért el. A 25. percben 3-0-ra, a 30.-ban 4-1-re vezetett Dörnyei Balázs együttese, a diósgyőri Rachelle Avery a 92. percben kozmetikázott valamelyest az eredményen.

A Viktória – annak ellenére, milyen sok nehézséggel kellett szembe néznie az idény előtt – két forduló után hat ponttal áll, még nem kapott gólt. Az Astra után a Soroksárt is legyőzte, ezúttal a mezőny legjobbjának bizonyuló Kiss-Lantos Hanna és az első fordulóban is eredményes Szil Tünde egy-egy góljával nyert.

Bravúros győzelmet aratott az újonc Pécsi MFC a SZVSE pályáján. Egy héttel korábban, otthon, még nem mentek be a helyzetek, ezúttal a fehérorosz válogatott, hazájában hatszoros bajnok és hatszoros kupagyőztes, Valeryia Belaya egymaga eldöntötte a mérkőzést. Előbb a 36., majd a 76. percben szerzett gólt. A 90. percben a helyére beálló Kövesdi Dorinának a csak néhány rendelkezésre álló perc is elég volt ahhoz, hogy a kapuba találjon, a pécsiek háromgólos győzelemmel zárták a felkerülésük utáni első idegenbeli bajnokit.

A szekszárdiak még nem szereztek gólt az idényben, de ahogyan egy héttel korábban Pécsett, a Puskás Akadémia ellen is derekasan harcoltak. A PAFC jobb csapat, Palakovics Laura gyors góljával elvitte a három pontot Tolnából.

Az MTK kiütötte a Bp. Honvédot. Az első félidőben a két rutinos csatár, Siklér Kinga és Vágó Fanny egy-egy góllal gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, de még rajtuk is túltett a második játékrészre beálló, húszéves Mészáros Cecília, aki mesterhármast szerzett. Eddigi pályafutása kiemelkedően legjobb félidője volt ez!

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS