Hárman is dupláztak

2006. november. 11., 19:06   |    

Hárman is dupláztak

A Borsodi Liga 13. fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén esett gól, s döntetlen csak egy pályán született - meglepetésre a Vác pontot rabolt Zalaegerszegen. Három játékos is duplázott: a győri Tokody Tibor, a debreceni Zsolnai Róbert, és a pécsi Kulcsár Árpád is két-két gólt szerzett.


Győri ETO FC - Fehérvár FC 2-0 (0-0)
Tatabánya, 600 néző
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Tokody az 58., Tokody a 85. percben
Sárga lap: Tóth P. a 39., Jäkl a 77. illetve Bozsics a 62., Csizmadia a 70. percben

Az első félidő változatos játékot hozott, mindkét együttes alakított ki helyzeteket, de a kapu előtt egyik csapat tagjai sem voltak eredményesek. A házigazdák lassan némi fölényre tettek szert, s bár a találkozó első felében ezt még nem tudták kamatoztatni, a második játékrészben már igen. A gól után aktívabb lett a Fehérvár is, ám a vendégek nem boldogultak a lelkesen futballozó győriekkel, sőt - a találkozó finisében Tokody Tibor megszerezte saját és csapata második gólját is, s az ETO megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot.


REAC - DVSC-TEVA 1-3 (0-0)
Budai II László Stadion, 800 néző
Vezette: Arany Tamás (Szpisják Zsolt, dr. Vári Ádám)
Gólszerző: Pusztai az 58. illetve Dombi a 49., Zsolnai a 65., Zsolnai a 76. percben

Az első félidőben nem sok izgalomra volt okuk a szurkolóknak: komótos iramot diktáltak az együttesek és helyzet sem akadt túl sok. A fordulás után azonban mindkét gárda nagy iramra kapcsolt, s a Debrecen gyorsan vezetést szerzett. A REAC nem adta fel, bátran támadott, sőt, egyenlített is. A Loki egyik csereként beállt játékosa, Zsolnai Róbert azonban ismét előnyt szerzett a hajdúságiaknak, majd a csapat harmadik gólját is megszerezte. A piros-fehérek rászolgáltak a győzelemre, a REAC ugyan próbálkozott, de erejéből csak egyetlen gólra futotta.


Diósgyőri VTK - MTK Budapest 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 5000 néző
Vezette: Vad II. István (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Hrepka a 68. percben
Sárga lap: Douva a 40. illetve Rodenbücher a 25., Pollák a 32., Kriston az 55. percben

Nagyszerű iramban kezdtek a gárdák, élvezetes, jó játékot láthattak a nézők. Mindkét együttes támadó szellemben játszott, felváltva futottak a támadások, de mivel a kapusok is jó napot fogtak ki, az első negyvenöt percben nem esett gól. A második félidőben az MTK még nagyobb sebességre kapcsolt, de a piros-fehérek is nagy lelkesedéssel küzdöttek. Végül a vendégcsapat szerezte meg a győzelmet egy látványos - és megérdemelt - góllal, de akár a Diósgyőr is megérdemelt volna egy pontot, mert remekül játszott.


PMFC-Pécs Plaza - Vasas 2-1 (1-0)
Pécs, 1000 néző
Vezette: Bede Ferenc (Viszokai László, Ring György)
Gólszerző: Kulcsár a 24., Kulcsár a 72., ill. Németh N. a 92. percben
Sárga lap: Lantos a 33., Győri a 78. illetve Köbölöcz a 24., Kovács G. az 51., Németh N. a 84. percben

Meglehetősen mérsékelt iramban kezdtek a csapatok, főleg a vendégek mutatkoztak visszafogottnak. A vendégek játéka nélkülözte a lendületet, s bár a házigazdák sem nyújtottak túl sokat, a pécsiek aktívabbak voltak vendégeiknél. Helyzetei is a hazaiaknak adódtak, s ezek közül a piros-feketék egyet ki is tudtak használni. A szünet után beleerősített a Vasas, s hamarosan mezőnyfölénybe is került. Ám ezzel nem mentek sokra az angyalföldiek, sőt - a Pécs Kulcsár második góljával növelni is tudta előnyét, s a hazai csapat az első félidőben mutatott játék alapján megérdemelten győzött.


FC Sopron - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Sopron, 1500 néző
Vezette: Gergely Sándor (Deutsch Szabolcs, Szalai Zsolt)
Gólszerző: Feczesin a 38. percben
Sárga lap: Horváth A. a 34., Demjén az 59., Bagoly a 89. illetve Oláh a 28., Andruskó a 82. percben
Kiállítva: Oláh a 87. percben

A kaposváriak bátran kezdtek, hamar magukhoz ragadták a játék irányítását, és több veszélyes akciót is vezettek. Fölényben futballoztak a vendégek, ám a félidő vége felé mégis a Sopron szerzett vezetést. A gól kissé elkedvetlenítette a Rákóczit, a hazaiak viszont találatuk után nagyobb lelkesedéssel futballoztak. A második játékész nagy küzdelmet hozott, a Kaposvár mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a vendégek nem jártak sikerrel. Sőt, a találkozó finisére meg is fogyatkoztak. A Sopron jobb teljesítményt mutatott, mint az elmúlt hetekben, de a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.


Zalaegerszegi TE - Dunakanyar-Vác 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 5500 néző
Vezette: Bognár Tamás (dr. Szabó Péter, Huszár Balázs)
Gólszerző: Waltner a 39. illetve Vén az 56. percben
Sárga lap: Nagy L. az 51., Waltner a 91. illetve Kovács P. a 27., Szabó V. az 50., Farkas P. a 73. percben

Meglepetésre igen bátran kezdett a Vác, s a hazaiak nem is tudtak mezőnyfölénybe kerülni. Mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket, a Vác kapufát ért el, a ZTE pedig tizenegyest végezhetett el - de nem járt sikerrel, a váci kapus hárított. A zalaiak aztán megszerezték a vezetést, ám a vendégek nem adták fel, egyenlítettek, s a mérkőzésen végig nyíltan futballoztak. A hazaiak a második félidőben már uralták a játékot, de nem tudták megszerezni a győztes gólt, így a piros-kék csapat pontot szerzett Zalaegerszegen.




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS