Három góllal kapott ki Siófokon a bajnok

2010. szeptember. 25., 21:06   |    

Három góllal kapott ki Siófokon a bajnok

Az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján a címvédő DVSC-TEVA 4-1-es vereséget szenvedett a Siófok otthonában, a ZTE, a Pápa és a Paks idegenben szerezte meg a három bajnoki pontot. Az MTK - Kaposvár mérkőzés áramszünet miatt félbeszakadt.

Már az első félidőben eldőlt

BFC Siófok - DVSC-TEVA 4-1 (4-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Farkas Balázs, Medovarszki János)
Gólszerző: Tusori a 11., Sowunmi a 19., Sowunmi a 29., Tusori a 44., illetve Szakály az 51. percben

A hazaiak már a 11. percben vezetést szereztek, egy szöglet után Tusori Richárd emelkedett a tizenhatoson belül, és hét méterről fejelt a jobb sarokba (1-0). A Siófok a 19. percben növelte előnyét, Lukács Tihamér ugratta ki Sowunmi Thomast, aki a védők szorításában 14 méterről lőtt, a labda a jobb oldali kapufa segítségével került a hálóba (2-0). Tíz perc elteltével érkezett az újabb hazai gól, Lukács sarokrúgása után Sowunmi fejjel szerezte második találatát (3-0). Még az első félidőben négygólos különbség alakult ki, a 44. percben Lukács újabb passza után Tusori is duplázott (4-0). A második félidőben gyorsan szépíteni tudott a Debrecen, Fehér Zsolt ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Szakály Péter váltotta gólra (4-1). A Siófok simán szerezte meg a három pontot a bajnok ellen, s a DVSC már harmadik vereségét szenvedte el.

A hajrában döntött a ZTE

Győri ETO FC - ZTE FC 0-1 (0-0)
Vezette: Vad II István (Ring György, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Bogunovic a 85. percben

A nem túl eseménydús első félidő elején Rajcomar, majd Máté Péter vállalkozott lövésre, egyikük próbálkozása sem okozott komoly veszélyt. A 21. percben Darko Pavicevic lőtt fölé, majd Koltai Tamás pörgetése tévesztett célt. A fordulás után előbb Horváth András vette célba távolról Sasa Stevanovic kapuját, majd Teimuraz Sharashenidze lövése kerülte el Vlaszák Géza kapuját. A hajrában a ZTE megszerezte a vezetést, a 85. percben a csereként beállt Milan Bogunovic szabadrúgásból talált be a hazai hálóba, 19 méterről a jobb sarokba csavart (0-1). A hajrában szerzett góllal a ZTE begyűjtötte a három pontot Győrben.


A Pápa győzött a fővárosban

Budapest Honvéd - Lombard Pápa Termál FC 2-4 (1-2)
Vezette: Farkas Ádám (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Gólszerző: Abass a 26., Abass a 61., illetve Maric a 7., Bárányos a 22., Bárányos az 57., Heffler a 70. percben

Már a 7. percben vezetést szerzett a Pápa, egy szöglet után Goran Maric fejelt közelről a hazai kapuba (0-1). A vendégek a gól után lendületben maradtak, Bárányos Zsolt a 22. percben növelte az előnyt, remekül csavart szabadrúgásból a jobb felső sarokba (0-2). Négy perccel később a Honvéd szépített, Abass egyéni akció végén 8 méterről lőtt a vendégek kapujába (1-2). A fordulás után a Pápa visszaállította a kétgólos különbséget, az 57. percben Bárányos lőtt 18 méterről, a labda a lécről a gólvonal mögé pattant, majd onnan vissza a mezőnybe (1-3). A 61. percben újra egy gólra faragta hátrányát a fővárosi együttes, egy eladott labdát Abass 11 méterről passzolt a pápai kapuba (2-3). A 70. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Heffler Norbert góljával alakult ki a 4-2-es vendéggyőzelem.


Egy-egy kiállítás és paksi siker Kecskeméten

Kecskeméti TE-Ereco - Paksi FC 0-1 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Montvai a 94. percben
Kiállítva: Alempijevic a 69., illetve Magasföldi a 77. percben

Mindkét csapat aktívan kezdett, az első komoly helyzetre a 12. percig kellett várni, ekkor Tököli Attila fejese után már Csernyánszki Norbert is verve volt, ám végül a paksi védők a gólvonalról menteni tudtak. Bár mindkét gárda derekasan támadott, a Kecskemét komolyabb lehetőségeket dolgozott ki. A 30. percben Tököli nagy helyzetben tüzelt a kapu mellé, majd Francis Litsingi lőtt a vendégek kapusába. A szünet után is a Kecskemét tűnt veszélyesebbnek, ám a 69. perctől emberhátrányban játszottak a hazaiak, Aleksandar Alempijevic kapott piros lapot. Nyolc perc múlva kiegyenlítődött a csapatok létszáma, egy összecsapás után a játékvezető a csereként beállt Magasföldi Józsefnek mutatott fel piros lapot. A vendégek a 94. percben megszerezték a győzelemhez szükséges gólt, Montvai Tibor egy kiugratás után kicselezte a kapust, majd a hálóba passzolt, góljával nyert a Paks (0-1).


Sötétség uralkodott a Hidegkuti-stadionban

MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi FC - áramszünet miatt félbeszakadt
Vezette: Bognár Tamás (Szpisják Zsolt, Albert István)

A Hidegkuti-stadionban áramkimaradás miatt a mérkőzés több mint egyórás késéssel kezdődött. A 8. percben azonban újra elsötétült a pálya, a villanyvilágítás hiányában pedig Bognár Tamás játékvezető lefújta a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Kikapott a Sportingtól a Haladás
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal MK – Elkészült a második kör sorsolása
Bajnokságok / Kupák
Futsal BL - Vereséggel rajtolt a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS