Keleti derbi követi az örökrangadót

2024. szeptember. 20., 11:35   |    

Keleti derbi követi az örökrangadót

Majdnem háromhetes szünet után rendeznek újra fordulót az élvonalban, a pénteki örökrangadó után szombaton a Nyíregyháza a DVSC-t fogadja.

 

ZALAEGERSZEGI TE–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Zalaegerszeg, 14.30)
Mind a két csapat egyszer győzött eddig, a KTE-nek eggyel több pontja van, igaz, egy mérkőzéssel többet játszott. A négypontos ZTE pályaválasztóként az MTK-tól kikapott, a Paksot legyőzte. A KTE otthon sikeresebb, mint vendégként, idegenben a Ferencvárostól és a Diósgyőrtől is kikapott, igaz, csak 1-0-ra.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Megyeri út, 17.00)
A lila-fehérek a derbin elszenvedett vereség óta javítottak, sőt, a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szereztek. A teljes mezőnyből a legtöbb gólt szereztek, kétgólos mérkőzésenkénti átlaggal állnak. Pályaválasztóként a Puskás Akadémia elleni vereséggel kezdtek, de azóta a Fehérvárt és a Debrecent is háromgólos különbséggel verték. A DVTK a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, az első háromban csak egyet. Idegenben legutóbb nyerni tudott Debrecenben, ezzel lezárt egy március 9. óta tartó rossz sorozatot.

NYÍREGYHÁZI SPARTACUS–DEBRECENI VSC
(Szombat, Nyíregyháza, 19.30)
A forduló presztízsrangadóján szinte biztosan telt ház várja majd a csapatokat. A Szpari az első fordulóban nyert, de azóta öt mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. De azt az új stadionban, amelyben most másodszor játszik majd élvonalbeli bajnoki mérkőzést. A Loki legutóbb legyőzte a ZTE-t, de előtte három bajnoki találkozón nyeretlen maradt. A mostani mérkőzésen mutatkozik be a csapat élén az OTP Bank Ligában a MOL Magyar Kupában már sikerrel debütált új edző, Máté Csaba.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Felcsút, 16.30)
A két csapat mindig nagy csatát vív egymással, az előző idényben három mérkőzésükből kettő döntetlenre végződött. A Puskás Akadémia az eddigi öt mérkőzéséből az első négyet megnyerte az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében, az ötödiket elveszítette, három nappal a Fiorentina elleni nagy csata után. A Fehérvár a legutóbbi három bajnoki összecsapásán veretlen maradt, öt pontot szerzett.

ETO FC GYŐR–PAKSI FC
(Vasárnap, Győr, 19.00)
Az ETO mindössze egy pontot szerzett eddig, de azt a legutóbbi fordulóban. Pályaválasztóként eddig a Debrecentől és az MTK-tól is kikapott. A Paks a legutóbbi fordulóban legyőzte az addig százszázalékos Puskás Akadémiát. Öt mérkőzésen van túl, a legutóbbi négyből hármat megnyert. Idegenben március 3. óta nyeretlen az élvonalban.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS