Hatgólos döntetlennel indult a Merkantil Bank Liga új idénye

2024. július. 28., 21:43   |    

Hatgólos döntetlennel indult a Merkantil Bank Liga új idénye

Nem bírt egymással a Budafok és a Honvéd, a Vasas legyőzte a Kisvárdát, a Tatabánya otthon tartotta a három pontot a Merkantil Bank Liga első fordulójában.

Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 3-3 (0-1)

 A két fővárosi csapat meccsén a kispestiek kétszer is vezetést szereztek, de a második félidőben a második egyenlítést követően a hazaiak a 86. percre fordítottak is. Amikor már úgy tűnt, budafoki sikerrel rajtol a Merkantil Bank Liga 2024/25-ös küzdelemsorozata, akkor az utolsó pillanatban Kerezsi Zalán találatával a Honvéd pontot mentett.

Ajka-Szentlőrinc 0-1 (0-1)

A Szentlőrinc már a 26. percben megszerezte a vezetést az Ajka otthonában, Tóth-Gábor Kristóf büntetőből volt eredményes. Az előny a mérkőzés végéig kitartott, így a vendégek győzelemmel kezdték az új idényt.

Csákvár-Kazincbarcika 3-2 (1-0)

A hazaiak a 18. percben Haragos Viktor révén előnybe kerültek, majd a fordulást követően Karacs Dániel is eredményes volt, de a Kazincbarcika a következő tíz percben egyenlített. Erejükből azonban többre már nem futotta, sőt, a Csákvár a 95. percben eldöntötte a mérkőzést és ezzel a három pont sorsát is.

Kozármisleny-Békéscsaba 1-1 (0-0)

Pontosztozkodásra került sor Kozármislenyben, a gólokkal azonban korántsem siettek a felek. A vendégek Pintér Norbert révén a 88. percben szerezték meg a vezetést, de ez kevés volt a győzelemhez, hiszen a hazaiak hat perccel később egyenlíteni tudtak.

Mezőkövesd-BVSC 0-0 (0-0)

A forduló egyetlen gólnélküli döntetlenjét a Mezőkövesd és a BVSC vívta egymással, az NB I-ből tavaly kiesett hazaiak nem bírtak a zuglóiakkal.

Soroksár-Gyirmót 1-2 (1-0)

A Soroksár és a Gyirmót összecsapásán először Halmai Ádám talált be, de a második félidőben Ugrai révén egyenlítettek a vendégek, sőt, a 83. percben másodjára is mattolták a hazai védőket, így három ponttal távoztak.

Tatabánya-Szeged 3-2 (0-1)

Fordulatos mérkőzésen aratott győzelmet a Tatabánya. Varga Balázs a 23. percben megszerezte a vezetést a szegedieknek, amit a 49. percben meg is duplázott. A Tatabánya azonban nem adta fel, és kétgólos hátrányból fordított, így győzelemmel tért vissza az NB II-be. 

Vasas-Kisvárda 3-1 (1-1)

A forduló rangadóján a Vasas a Kisvárdát fogadta. Az előző idény végén a feljutásról épphogy lecsúszó angyalföldiek és a kieső csatája izgalmasnak ígérkezett, Camaj már a 13. percben gólt szerzett. A hazaiak az első félidő hosszabbításában egyenlítettek, a második 45 percben pedig Radó és Könyves is betalált, így a Vasas 3-1-re nyert.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS